Jaroslav Brzokoupil

21.10.2023

Zabere to jen 2 min času

CHCEME LEPŠÍ VÝSLEDKY – TAK JSME ZLEPŠILI SAMI SEBE

Nejhorší je, když si člověk myslí, že už nic nepotřebuje, „že vše ví, umí, nebo že tak jak to je, je dostačující“. V tom, jak vést firmu se vzdělávám již 10 let a vždy, když něco studuji nebo trénuji, vždy najdu nějakou věc, ve které se zlepším.

Moje vzdělávání má i stinnou stránku. Tak jak rychle já sám jdu nahoru a moji zaměstnanci stagnují, tak rychle se jim vzdaluji. Vzdaluji se nejen v pochopení, co to je firma a jak ji řídit, ale vzdaluji se i ve schopnosti komunikovat.

Tím nechci říci, že mám kolem sebe lidi, kteří by byli nešikovní nebo špatně komunikovali. Chci tím říci, že můj posun nahoru vnímám ve všech mých aktivitách a rozhodl jsem se dopřát podobné zlepšování také lidem kolem sebe. Uvědomil jsem si, že právě tím zvýším a zlepším přežití naší firmy jako skupiny.  

Já vlastně nemám problém a oni také ne, pokud nezačnu chtít víc. A já jsem se rozhodl, že chci víc!!!

Kritizovat to, jak kvalitní jsme tým nebudu, protože my kvalitní jsme. Budu kritizovat pouze to, jakou kvalitu jsem ochoten tolerovat a jak moc chci CELOU FIRMU posunout dál. Celou firmu znamená všechny lidi v ní.

Nasadil jsem laťku vysoko a tuto laťku chci překonat. Protože znám Litecom, znám jejich způsoby, výsledky, protože já sám jsem do jisté míry jejich výsledkem po 10leté spolupráci. A tak jsem vložil osudy zlepšování mých pracovníků do jejich rukou. A udělal jsem dobře!!!

Všichni jsme na tréninku makali poctivě. Nebyl tam nikdo, kdo by to tam CHTĚL prosedět. A jak jsem toto poznal? Právě protože makali všichni velmi tvrdě.

Po komunikačním tréninku máme všichni větší porozumění (navzájem si rozumíme) v otázkách tvoření a budováni firmy, jsme více tým, ne banda individualit. Jsme schopni si více naslouchat, více se respektujeme, zvýšili jsme zodpovědnost každého za existenci naší firmy!

Na konkrétnější hodnocení je ještě brzy, ale již teď vím, že když chci rozvíjet firmu, nestačí rozvíjet sám sebe, ale musím rozvíjet i své pracovníky a díky tomu poletíme jako raketa.

Pokud chcete zlepšit svou firmu, začněte u sebe, a pokud budete chtít zajít ještě dále – pusťte se do svých lidí, určitě se to vyplatí.

Dík Litecomu a Jurajovi Plekancovi, děláte dobrou práci. Zlepšujete nás podnikatele a pomáháte nám s tím, abychom všichni mohli být lepší a daří se Vám to!

Děkuji.

V Hradci Králové dne 27.9.2023

Jaroslav Brzokoupil

Hannso s.r.o.
brzokoupil@hannso.cz
605 119 112