Richard Langpaul

24.5.2023

Zabere to jen 3 min času

REFERENCE PRO LITECOM s.r.o.

Ahoj všem podnikatelům, které zajímá, zda jejich práce je či není efektivní. Já koukal na svou firmu několik let. Díval jsem se, jak mi utíká mezi prsty a pořád jsem žil s pocitem, že se to otočí.

Tak tuto chybu už nikdy neudělám, protože se může stát, že ten „vlak bych už nemusel dohnat“.

Jmenuji se Richard Langpaul a vím, jaké to je pořádně se vyčerpat..., protože jsem zvládl Ironmana. Myslel jsem, že když mám takovou vytrvalost, tak to v podnikání zvládnu „levou zadní“.

Bohužel. Bez znalostí toho, co to je podnikání, jak se tvoří firma, jak se řídí skupina, a co je a co není důležité pro dosažení úspěchu, není možné ten podnikatelský závod vyhrát.

Pokusem, omylem a instinktivními kroky jsem to dotáhl do bodu, kdy byla moje firma na „0“. Nedařily se mi plnit cíle, nefungovalo řízení výroby, komunikace se zaměstnanci byla kostrbatá. Prostě jsme se nehnuli z místa, zasekli jsme se a nikam jsme se nemohli pohnout. Byli jsme naprosto ochromeni a ekonomika se začala propadat.

Na Litecom jsem dostal reference od mého kolegy podnikatele, který s Litecomem spolupracuje již dlouhou dobu. Nemá smysl popisovat, co se mnou pan Orálek dělal, to ani popsat nejde. Co mohu vyzdvihnout, je vyřešení každého problému, i těch, které byly v mých očích neřešitelné. Vytváření tlaku na plnění úkolů a zvládání všeho, co bylo nutné dostat pod kontrolu a také velký záměr na dosažení konkrétních výsledků – to všechno mi Litecom ukázal.

Dnes, po delší době a s odstupem času, mohu zhodnotit spolupráci s Litecomem. To, co je pro mne nejcennější, jsou mé otevřené oči – „já vidím“ – sundal jsem ty BREJLE!!! Vztahy mezi společníky jsou urovnány, organizace firmy je nastavena efektivně, celá firma je řízena a výsledky jsou pod kontrolou a já jsem mnohem klidnější.

Produktivita se zvýšila o 40 %, obrat jsme zdvojnásobili a zisk jsme zpětinásobili. 

Nemyslím, že bych někdy spolupracoval s někým, s kým jsem dosáhl takového výsledku. Vlastně ano, můj trenér přípravy na Ironmana – to je taky borec.

Takže moc děkuji, a všem, kdo se nechcete donekonečna smiřovat se špatným fungováním firmy, běžte do toho. Život je příliš krátký na to, aby ho člověk protrpěl smířený se špatným osudem – nemusí to tak být. 

Litecomáci, dík, jste dobří a držím Vám palce. 

Ahoj všem a přeji hodně výher…

V Novém Hrozenkově dne 11. 5. 2023

Richard Langpaul

Triometal

Mob.:   +420 777 182 906
E-mail : langpaul@triometal.cz