Petr Furch

31.3.2023

Zabere to jen 3 min času

JSEM LEPŠÍ, RYCHLEJŠÍ, JISTĚJŠÍ, EFEKTIVNĚJŠÍ A SCHOPNĚJŠÍ!

Kytara je nástroj, který již po staletí doprovází člověka při nejrůznějších příležitostech. Díky jeho existenci zažívají lidé mnoho radosti a štěstí. Já jsem velmi pyšný na to, že naše rodina může díky výrobě tohoto krásného nástroje přispívat k dobré náladě na celém světě.

Jmenuji se Petr Furch a jsem majitelem firmy FURCH GUITARS s.r.o., kterou založil můj táta před čtyřiceti třemi lety. Já jsem firmu převzal v roce 2011 a hned se pustil do práce. Jsme největšími výrobci akustických kytar v Evropě a zároveň jedním z největších výrobců akustických kytar na světě. Aktuálně dodáváme kytary do více než čtyřiceti zemí. Jsem detailista, mám rád design a perfektní práci, a tím vším se vyznačují naše výrobky. 

Po převzetí firmy jsem přesně věděl, co chci a myslím, že jsem toho částečně dosahoval, ale vůbec jsem netušil, o kolik se mohu zlepšit. Jsem dobrý technik, ale každý má svá slabá místa. Má potíž byla práce s lidmi. Ne, že bych neměl slušné výsledky, to říci nemohu. Co mi ale chybělo, byla dobrá komunikace a efektivita.

Řídil jsem firmu intuitivně a dnes bych řekl, že spíš náhodně. Cíl jsem měl, ale cesta k němu byla pro mě vždy nadmíru náročná. Nebyl jsem schopen prosadit myšlenky, o kterých jsem věděl, že jsou správné. Věděl jsem, že to musí jít i lépe a hladčeji.

Litecom mě našel v době, kdy jsem s touto situací musel něco udělat. Pepa je přímý a tvrdý, on umí otevřít oči právě v těch oblastech, kde je chce mít podnikatel zavřené. Od první chvíle mi pomáhal dívat se i na to, co bych ani ve snu nedokázal uvidět.

Díky tomuto způsobu vedení jsem začal vnímat firmu z velkého nadhledu. Stal jsem se mnohem rychlejším, objevil jsem v sobě schopnosti, o kterých jsem nevěděl a tyto schopnosti mi Pepa pomohl začít používat.

Dnes jsem schopen proměnit každou svou myšlenku v realitu, dokáži svůj zvýšený potenciál používat tam, kde ho správný šéf používat má. Mám větší jistotu, tah na branku, a navíc jsem dostal do rukou jednoduchou a velmi funkční manažerskou technologii, díky které je celá naše firma efektivnější.

Za dobu spolupráce s Litecomem se obrat naší firmy zdvojnásobil a zisk zpětinásobil. Nebudu tvrdit, že za naše úspěchy může výhradně Litecom, protože dílčí úspěchy jsme během naší historie zažívali, ale Pepův způsob práce a technologie, kterou si i nadále osvojuji a používám v naší firmě je zdaleka nejefektivnější cesta k prosperitě firem i lidí na ni napojených. 

Proč tedy pro mě spolupráce s Litecomem funguje? Protože vím, že bez Litecomu bych tyto možnosti a schopnosti objevoval velmi dlouho.

Ze začátku pro mě bylo neuvěřitelné, že Pepa umí najít řešení na každý problém, který existuje. To, co mě na tom baví nejvíce je, že mi tuto schopnost dokázal předat a já ji mám, vnímám a používám – on mne přiměl ji používat.

Pokud chcete být lepší, vyhrňte si rukávy a zahrajte si s Pepou jeho hru na zlepšování nás podnikatelů. To přeji každému podnikateli, který tvoří tento svět. Stojí za to nestát na místě a nepřešlapovat ve sladké nevědomosti – život stojí za mnohem více. Slepota není nic, co by člověka učinilo šťastným.

Děkuji Litecomu za to, že mi pomohl najít můj potenciál a přiměl mě ho používat, a také za to, že mohu žít kvalitnější život.

Ve Velkých Němčicích dne 29.3.2023

Petr Furch
FURCH GUITARS s.r.o.
Email: petrfurch@furchguitars.com
Mob: 606 747 177