Ing. Přemysl Plch

13.2.2023

Zabere to jen 53 min času

… VYBUCHLA „BOMBA“ A MNĚ SE ÚPLNĚ ROZSVÍTILO

Jsem zeměměřič – geodet a na to, abych mohl měřit Zemi, jsem studoval několik let vysokou školu. Geodézií žiju, baví mě, živí mě a věřím, že jsem hodně dobrý geodet. Když jsem začal podnikat, nevěděl jsem, že se musím naučit jak podnikat. Na podnikatele jsem nestudoval a podle toho také mé podnikání vypadalo.

Jmenuji se Přemek Plch, podnikat jsem začal spontánně s vyhlídkami lepšího života. Mohl jsem se nechat zaměstnat, ale já chtěl dokázat něco víc. Nevěděl jsem přesně jak, ale šel jsem do toho.

Moje podnikání začal být jeden velký stres. Byl jsem velmi přetížený, musel jsem být u všeho, každého kontrolovat, nevěděl jsem, kam dřív skočit. Místo abych řídil firmu, tak firma řídila mne. A výsledek? Byl jsem totálně vyčerpaný, bez energie a sebevědomí.

Co na tom bylo „nejvtipnější“? Že jsem z toho mého shonu nic neměl. Makal jsem pořád víc a víc a peněz…? Peněz bylo stejně málo. Začal jsem věřit, že už nikdy nebudu moct odjet na dovolenou, že se časem přestěhuju do kanceláře a budu jenom dřít a dřít až do smrti. Vždycky jsem opovrhoval lidma, kteří kvůli práci zapomenou žít, a najednou se ze mě stával někdo takový.

Chaos mne tak pohltil, že když mne Litecom oslovil, vlastně jsem nic nechtěl. Myslel jsem si, že tak jak to mám já, to musí být a nejde to jinak. Byl jsem tak zaslepen a moje mysl byla tak zatemnělá, že musela a mohu i říci, že vybuchla na konzultaci „bomba“ a mně se konečně rozsvítilo. A popravdě jsem za ten „výbuch“ moc rád, jsem rád, že se mnou Pepa „zatřásl“.

Pepa z Litecomu se stal mým koučem, kámošem, kritikem, učitelem a vzal to od podlahy. Doposud jsme napravili tolik chyb a omylů, o kterých jsem v podstatě nevěděl a asi bych je bez Pepy ani nikdy neobjevil.

Ale to je asi jedno. Je důležité, že mé omyly jsou pryč. Dnes je mé podnikání uspořádané, každý ve firmě má své místo, přestal jsem hekticky zvládat situace a začal jsem být majitelem a ředitelem firmy.

Výsledkem naší společné práce je to, že jsem získal sebevědomí nejen ve firmě ale i ve svém životě, získal jsem schopnost řídit lidi, naše produkce je dvojnásobná. A co je nejvíc, já jsem získal obrovskou odvahu a chuť pustit se do ještě většího podnikání.

Jsem moc rád, že jsem poznal Pepu, že mne Litecom přesvědčil, mám v nich pevný bod, na který se vždy mohu spolehnout, prostě vždy se na ně mohu obrátit a vím, že oni mě vždy, když budu potřebovat, posunou o kus blíže k mému cíli.

Podnikatelé, projevem hlouposti není nechat si poradit. Projevem hlouposti je to, že když vidím, že mi něco nejde, nevyužít toho, že mi s tím někdo může pomoci. Však všichni úspěšní mají někoho, na koho se s důvěrou obracejí, a pro mne je to Litecom. Taky to zkuste, to rozsvícení stojí za to.

Díky celému Litecomu a mému koučovi Pepovi.

V Blansku dne 1.2.2023

Ing. Přemysl Plch

tel: 608 634 155
e-mail: plch@geodezieplch.cz

GEODEZIE PLCH s.r.o.
Dolní Lhota č.p. 4
678 01 Blansko