Pavel Puchner

24.1.2023

Zabere to jen 3 min času

JAK JSEM ZAČAL ZNOVU ŽÍT…

Podnikám dlouho, řekl bych, že většinu života. Nemyslel jsem si, že jako podnikatel budu „furt“ v práci, ale já nakonec uvěřil, že to jinak nejde. A taky jsem se tak choval, mé stereotypy byly tak silné, že jsem přestal věřit, že by to mohlo být jinak a následky těchto mých úvah si dokážete každý z Vás jistě představit.

Jmenuji se Pavel Puchner a zrovna dnes mi je 53 let. Jsem elektrikář z Moravských Budějovic, dřel jsem „od nevidím do nevidím“ až jsem z toho „oslepl“. Má nemoc se jmenovala provozní slepota, ztratil jsem přehled o tom, co se kolem mne děje, ztratil jsem zdravý nadhled.

Moje podnikání bylo těžkopádné, neměl jsem čas na rodinu, koníčky, byl jsem přepracovaný a peněz bylo velmi málo. To, co jsem svému podnikání dával, jsem nedostával zpět, byl jsem v neustálém stresu. Soukromý život a dovolené na bodu mrazu a neustálé nervy – to byl můj život. A kde byla chyba? Ve mně. Ale já ji neviděl, ale o mé slepotě jsem již psal.

Litecom asi tušil, jak na tom jsem, poněvadž si mě našel v tu pravou chvíli a oslovil mne. Pepa Orálek přijel a v klidu a velmi důsledně mne vedl k nápravám. O tom, jak Pepa postupoval, bych mohl napsat víc, ale to není důležité. Důležité je, že jsme dosáhli výsledku a o tom se rozepíši rád.

Tak v prvé řadě se mi ulevilo ve všech směrech a já jsem začal žít… Uspořádal jsem si pracovní i osobní život, „zbavil“ jsem se stresů a pocitu, že vše musím dělat sám. Dokáži delegovat a rozdávat práci lidem bez pocitu nedůvěry, že se to nesplní. Mám klid, žiji rodinným životem a taky mám peníze . 

Je to paradox, naše firma se rozrostla dvojnásobně a obrat jsme ztrojnásobili. Já méně pracuji – no vysvětlí mi to někdo? Ano, v Litecomu mi v tomto udělali jasno.

Když něco nevíte, tak to nezměníte, a to je tvrdý fakt. Takže ten, kdo si myslí, že zná pravdu o své práci a životě a stále se mu nedaří a není schopen změnit svůj stav, tak vězte, že pravdu nezná. Od toho je tady Litecom a je tu pro všechny, kteří chtějí podnikat a žít naplno.

Děkuji za to, že jste mi otevřeli oči a já konečně vidím. Jste profíci a víte, co děláte.

Přeji Vám a Vašim klientům hodně úspěchů.

 

V Moravských Budějovicích 23. ledna 2023

Pavel Puchner

e-mail: info@puchner.cz
tel.: +420 604 877 211
www.puchner.cz