Filip Vojkovský

12.12.2022

Zabere to jen 3 min času

JAK JSEM DAL DO POŘÁDKU SVÉ PODNIKÁNÍ

Na začátku byla myšlenka. Chtěl jsem stavět pro lidi dobré stavby. I proto jsem chtěl, aby to, co vytvořím na tomto světě pro mé klienty, neslo mé jméno a pojmenoval jsem svou firmu Vojkovský-Stavby s.r.o. Chtěl jsem být hrdý na své výsledky a být dobrým příkladem pro své děti a okolí a těšil jsem se, že se ze svých výsledků budu radovat.

Mé jméno je Filip Vojkovský, jsem z Frýdku-Místku a zabývám se stavební výrobou. Stavíme domy, energetické stavby a věnujeme se pozemním stavbám. Firmu jsem založil v roce 2018.

Myšlenku jsem měl dobrou, jenže můj původní záměr sklouzl někam, kam jsem nechtěl. Ne, že bych nechtěl stavět dobré domy, to mi zůstalo, ale oč jsem začal přicházet, byla moje životní energie. Postupně jsem začal ztrácet chuť a víru, že to, co jsem si usmyslel, lze v této době a na tomto místě realizovat.

Já se dostal do takového bodu, kdy jsem ztratil sílu cokoliv ovlivnit. Začal jsem být unavený, stále více jsem byl vláčený „osudem“. To vyústilo ve finanční problémy, kvůli kterým jsem byl v neustálém stresu.

Trápila mne kvalita mého personálu, měl jsem obavy je vyměnit. Zmatky na stavbách se množily a firma se stala velmi neefektivní. Svou firmu jsem neřídil, firma řídila mne. Výsledky nepřicházely a já se řítil do propasti. Já už nechtěl pracovat s lidmi – úplně mne to vyčerpalo.

V tomto čase mne oslovil Litecom v čele s Pepou Orálkem. Moc se mi do spolupráce nechtělo, ale přesvědčil mě profesionální postoj prodejce, který mi objasnil, že když něco neudělám, něco nezměním, nezmění se nic. Řekl jsem si „už jsem přišel o tolik, tak co už – vyzkouším to“.

Náprava mého podnikání začala od podlahy a důsledně od MÉ osoby. Pepova přímost a schopnost pojmenovat pravdu mi nastavila zrcadlo a já do něj „čučel“ ne koukal, čučel jsem na to, co vše jsem vytvořil. A to, co jsem našel, mi Pepa pomohl vyřešit. A je toho celkem dost, ani mne nenapadlo do čeho všeho jsem se zamotal.

Dnes po 10 měsících mám své podnikání více pod kontrolou, zbavil jsem se dluhů, narovnal ekonomiku firmy, začalo mi vše dávat smysl. Začal jsem pracovat s chutí, získal jsem zpět energii a víru, že dosáhnu své původní myšlenky, a to dělat dobrou práci a mít z toho opravdovou radost. Mám velkou chuť tvořit, a hlavně mám obrovskou chuť pracovat s lidmi.

Je to zajímavé, já myslel, že budu mít vše vyřešeno za jednu konzultaci, ale konzultace probíhají stále a stále máme na čem pracovat. A i když jsem řešil, jak moc je tato služba drahá, chci spolupracovat dále a více a intenzivněji pronikat do tajů úspěšného podnikání – není to zadarmo – stojí to peníze, čas a hodně úsilí, ale stojí to za to!!!

Já bych chtěl říci všem podnikatelům, že to, co nevíte, nikdy nezměníte. Já jsem toho za pár měsíců zjistil tolik, že kdyby moje podnikání bylo o tyto poznatky ochuzeno – přišel bych o vše, co chce podnikatel v životě získat.

Vy, co chcete získat z podnikání maximum, nespokojit se s kompromisy – běžte do toho, napravte věci a buďte v životě šťastní, protože o Vašem štěstí rozhodujete pouze Vy.

Díky celému Litecomu, že jsem se stal opravdovým podnikatelem.

 

Ve Frýdku-Místku dne 6. 12. 2022

Filip Vojkovský

VOJKOVSKÝ - STAVBY s.r.o.
Tel: 731 515 176

Email: filip@vojkovsky-stavby.cz