Jan Švec

18.9.2022

Zabere to jen 4 min času

Majitel firmy nemá být otrokem své práce!

Začal jsem podnikat v roce 2007, abych dosáhl úspěchu ve svém oboru, jen jsem tenkrát netušil, že mne můj záměr zavede do slepé uličky, do místa, ze kterého se nelze hnout.

Jmenuji se Jan Švec, bydlím v Praze a zabývám se gastronomií, peču pizzu a jiné dobroty a rozvážím je po okolí. Celou dobu, co podnikám jsem se usilovně snažil firmu posouvat a rozvíjet a ani jsem si nevšiml, že jsem se zasekl; co nevšiml, já jsme se s tím smířil a nejen to, já jsem se stal otrokem své práce.

Dostal jsem se do každodenních rutin a zvyklostí, kdy jsem si na sebe nakladl taková břemena, že už nebyl čas na to, abych firmu někam posunul a abych dosáhl svého cíle.

Má práce se omezila na řešení každodenních provozních starostí, stal jsem se svým „nejlepším zaměstnancem“ a byl jsem velmi unavený!

Protože jsem se smířil s tím, že jsem se stal nevolníkem své firmy, ani jsem nevěděl, že bych to měl změnit. Litecom mne oslovil a já ho odmítal, protože jsem si myslel, že je vše ok. Paní Orálková z Litecomu je profik obchodník, nenechala se odradit mou neochotou podívat se na skutečnost a trpělivě se mnou pracovala. Udělal jsem si sérii testů a začal vnímat, že je něco v nepořádku – rozhodl jsem se, že své podnikání zlepším a rozvinu tak, jak jsem původně zamýšlel.

S Pepou Orálkem jsem začal dávat svou firmu do pořádku. On je neústupný a díky jeho důslednosti jsme dosáhli očekávaných výsledků – to znamená osvobodit mne od zbytečných činností a zbavit mne břemen, které jsem již dávno mít neměl.

V průběhu spolupráce jsem našel pravé příčiny toho, proč jsem sešel z cesty, proč jsem nedosáhl plánovaného cíle, bez nadhledu třetí osoby (konzultanta), bych si na ně nepřišel. Mimochodem to, že jsem měl možnost si na mnoho chyb ve svém podnikatelském i osobním životě přijít sám, považuji za jeden z nejcennějších faktorů naší spolupráce.

A proč? Jednoduše mé uvědomění je mé uvědomění a nikdo mi ho nemůže vzít. Není to informace, kterou mi někdo chtěl dát, je to mé uvědomění.

Spolupráce s Litecomem mne dostala do úplně jiného stavu. Získal jsem schopnosti, díky kterým jsem doslova opravil svou firmu a dále pracuji na jejím rozvoji. Za 2 roky se nám s Pepou Orálkem povedlo:

  • Sundat mé slepecké brýle – to co jsem viděl mne opravdu „překvapilo“.
  • Zorganizovat mou firmu.
  • Zbavit mne všech břemen, která jsem už dávno mít neměl.
  • Vytvořit a úspěšně předat vedení provozoven.
  • Otevřít další pobočku.
  • Výrazně zvýšit zisky celé firmy, a to i v době Covidu.

A hlavně pracuji na tom, na čem jsem původně pracovat chtěl, a dělám to, co dělat chci. Mám mnoho energie, kterou chci věnovat tomu, aby moje firma v oboru gastronomie patřila k těm, o kterých se dobře mluví, aby dobře sloužila Vám lidem.

Služby Litecomu stojí peníze a mě se zdálo, že to je dost peněz, ale výsledky, kterých jsme společně dosáhli, jsou neocenitelné Já sám bych neviděl to, co vidím dnes, a dnes vím, že jen to, co vidím, mohu změnit.

Slepá ulička je velmi nebezpečná, protože nemá pokračování. Když se podívám kolem sebe vidím mnoho lidí, kteří jsou ve slepé uličce, kteří se motají ve svých zaběhlých kolejích a nemohou se posunout dál a vůbec nevidí, že to mohou změnit – oni si jen stěžují.

Je ve Vašem podnikání vše tak, jak jste chtěli mít? Je vše okolo podle Vašich představ? Litecom je tu pro Vás, kdo se nechcete smířit s tím, že věci nejdou tak, jak mají – oni Vás vyvedou ze slepé uličky a dovedou k Vašim cílům.

Zkuste to – nic se samo nezmění!!!

Litecomáci děkuji za všechny Veverky – pomohli jste a jste vždy u nás vítáni.

V Praze 3.7.2022

Jan ŠVEC
PIZZA & CAFFE U VEVERKY
Tel: 736 608 971
Email: jan.svec@seznam.cz