Michal Nikola

19.4.2022

Zabere to jen 3 min času

JAK JSEM SE ZBAVIL PROVOZNÍ SLEPOTY

Nemůžete změnit to co nevidíte, nebo nevíte. To je přece snadno pochopitelné, ale proveďte toto v praxi při nápravě fungování firmy……
Já jsem dostal možnost odhodit slepecké brýle a v té chvíli jsem začal vidět věci, které mi do té chvíle byly utajeny – tajil jsem je sám před sebou:).

Jmenuji se Michal Nikola, podnikám již 15 let. Firmu jsem postupně převzal od táty a pilně pracoval na tom, abych byl dobrým nástupcem.
Moje firma se zabývá výrobou střešních konstrukcí, moje strategie, byla vždy dát zákazníkovi ten nejlepší výrobek a službu a tato strategie vyžaduje profesionální výkon. Jenže u mne to bylo jinak……

Za určitou dobu podnikání jsem se dostal do stavu, že jsem nestíhal, svou práci jsem nedělal kvalitně, byl jsem ze všeho toho zmatku nervózní. Začal jsem mít potíže s řízením zaměstnanců. Obchodně jsem byl slabý a finančně jsme začali výrazně ztrácet a také jsem začal být nejist sám sebou. Prostě jsem dělal vše a nic pořádně, a tak nějak jsem se z tohoto stavu nedokázal vymotat.

Já pomoc nehledal, ani jsem netušil, že by mi někdo mohl pomoci. Litecom mne oslovil sám, jako by věděli, že něco potřebuji:), byli trpěliví a zaujali mne. Tak jsem se koncem roku 2020 rozhodl, že nastartuji spolupráci s Litecomem.

To, že Litecom otevírá oči a přináší řešení na situace, které se mohou zdát v životě a v práci neřešitelné, jsem zjistil krátce po startu první konzultace. Začali jsme s Pepou Orálkem napravovat vše, co v mém podnikání nebylo funkční. Nezabývali jsme se následky – jako to že mám malé zisky, ale příčinami tohoto stavu a šli jsem až na „dřeň“ (na věc co tento stav způsobuje).

Byla a je to dřina, jenže jak se chcete zlepšit bez překonání nějaké té překážky a dokonce i v tom mi Litecom pomáhá. Když to shrnu – uviděl jsem, dostal jsem řešení a vyřešil jsem to co je TŘEBA. Získal jsem schopnosti, které mi chyběly k tomu, abych byl úspěšný – a výsledek:
•    jsem klidnější
•    jsem si jistý tím, co dělám – jsem sebevědomější
•    v komunikaci jsem přímější a efektivnější
•    firma je stabilizovaná a lidé lépe spolupracují
•    jsem lepší šéf, vztahy ve firmě se výrazně zlepšily
•    ekonomika šla nahoru, jsme ziskovější
•    nastavujeme funkční procesy do všech oblastí fungování firmy
•    jsme schopni plánovat zakázky a budoucnost firmy
•    jsem majitelem, který ví, kam chce firmu posouvat a věří tomu

Toto všechno a ještě více, co jsem ze spolupráce s Litecomem vytěžil nám všem ve firmě vlilo do „žil“ novou dávku energie, já musím konstatovat, že Litecom opravdu umí ozdravovat firmy.

Moje rada pro kohokoli, kdo toto bude číst: pokud něco nevidíte těžko to dáte do pořádku, pokud se nechcete smířit s tím, že firma nefunguje dle Vašich představ, že musíte dělat ústupky a věčné kompromisy, že musíte přehlížet věci co do podnikání nepatří, pokud nechcete zůstat slepí seberte odvahu a běžte na to – tento koučink funguje – VY začnete vidět.

Děkuji Litecomu za jejich práci.

Michal Nikola
PENTI PREFAB s.r.o.
Tel: 777 805 784 
Email: nikola@penti.cz