David Rosskohl

5.8.2021

…ODMĚNOU JE LEPŠÍ PODNIKÁNÍ

Střechy jsou mým životem. Starám se o to, aby lidem nepršelo do domovů, aby byl jejich majetek ochráněn a oni žili v pohodlí. Tak moc jsem se v minulosti do této role vžil, až jsem zapomněl na to, že jsem majitelem firmy.

Jmenuji se David Rosskohl a v podnikatelském světě „se motám“ od roku 2011. Na začátku byla myšlenka: Budu dělat střechy. A já jsem je dělal a dělal jsem je tak urputně, že jsem si ani nevšiml, že se moje podnikání rozrostlo a já jsem dělal úplně vše.

Dnes střechy dělám stále, ovšem vystoupil jsem ze své komfortní zóny a stereotypů, což nebylo snadné. Odměna je ale „sladká“ – moje podnikání je LEPŠÍ.

V roce 2014 mne kontaktoval pan Musil z Litecomu a představil mi, co Litecom dělá. Úplně jsem ho neposlouchal – byl to jeden z těch nevyžádaných telefonátů. Jenže pan Musil byl trpělivý, komunikoval se mnou a nenechal se odradit, i když jsem mu dával najevo, že mě moc nezajímá.

Dnes jsem velmi rád, že vytrval! Sešel jsem se s Míšou, obchodnicí Litecomu. Na schůzce jsem pochopil, co Litecom dělá. A také jsem poznal další překážku – ono to stojí peníze, a ne úplně malé. Dnes už chápu proč. – Kolik by mělo stát dát do pořádku člověka tak, aby mohl podnikat?

V té době jsem byl velmi přepracovaný, dělal jsem vše a když se cokoliv pokazilo, musel jsem to i opravit. Byl jsem otrokem svého podnikání. Pracoval jsem 12 hodin denně a počítal každou korunu. Chápete, makal jsem jako nevolník a nic moc mi nezbývalo.

Neuměl jsem vůbec obchodovat a správně se o zákazníky starat – neznal jsem základní principy obchodu. Když něco nevíte, těžko to můžete dělat.

V mém podnikání byl zmatek, mé sebevědomí vzalo za své, práce mne přestala bavit. Bral jsem ji jako nutné zlo. Ještě teď – když si na tu dobu vzpomenu – mívám špatné pocity. To vše už je naštěstí pryč. A navždy.

Spolupráce s Pepou Orálkem, majitelem Litecomu, začala. Pustili jsme se do ní s velkým nasazením, bez okolků, kompromisů, napřímo. Pepa si nebral servítky, prostě mě formoval tak, abych mohl být skutečným podnikatelem. Co jsem u toho zažíval? To asi ani nelze popsat. Ale přišel jsem si na věci, které bych nikdy sám neodhalil, i když jsem je měl přímo před nosem.

Nešlo o líbezné řeči, nešlo o růžovou budoucnost. Musel jsem dát do pořádku vše okolo sebe, a zejména to, co jsem před touto akcí vůbec neviděl.

Dnes je vše jinak. Zjistil jsem, že jsem dobrý podnikatel, nejsem nešika, jenž je odsouzen ke zmatku, který kolem sebe má. Moje vědomí ohledně vedení mé firmy, mých lidí, obchodování, organizování času výrazně stoupalo. Ve všech těchto aspektech se zvýšilo i mé sebevědomí. A to i tam, kde jsem si ani nemyslel, že vůbec být může.

Nyní mám zavedenou organizaci, efektivně využívám čas, neodkládám věci, mám vše pod kontrolou, nic mi neutíká. Vím dopředu, co budu dělat, a dělám to. Nevěnuji pozornost ničemu jinému, i když někdy se může stát, že něco tzv. uhasím, ale takových situací je pomálu.

Do práce chodím s radostí, mám cíle, vidím svou budoucnost. Finančně stoupáme, zisky se stále zvyšují a neustále také zvyšuji efektivitu práce, tvořím nové cíle a těším se na jejich naplnění.

Nebyl to jednoduchý proces, byla to dřina, ale mé podnikání je lepší, můj život je lepší, a právě to je tou nejlepší odměnou.

Jsem stejně jako Vy podnikatelem a chápu Vás všechny, rozumím tomu, že se můžete dostat do nesnází. Jenže víte, co je škoda? Škoda je v takovém stavu setrvat jen proto, že si myslím, že to jinak být nemůže. Je to škoda hlavně proto, že existuje řešení.

Podnikatelé, mohu Vám upřímně říci: „Máte na víc, tak si trochu mákněte, stojí to za to.“ Litecom Vás dostane tam, kam jen budete chtít – když to budete chtít!

Děkuji Josefu Orálkovi a celému Litecomu za péči, kterou jsem od Vás dostal, za to, že jste mi pomohli dát znovu mé práci a životu smysl.

Přeji Vám a Vašim klientům alespoň takové úspěchy, jakých jsme dosáhli společně.

 

V Nákle dne 16. 7. 2021

 

David Rosskohl

tel: 776 199 875
email: strechy-rosskohl@seznam.cz