Jiří Drastich

1.2.2021

Zabere to jen 3 min času

ZMĚNIL JSEM SE V OPRAVDOVÉHO PODNIKATELE

Podnikám 30 let, celou dobu se snažím o dobře fungující podnik. Z velkého rozjezdu a nadšení jsem se po 16 ti letech dopracoval do stavu, kdy jsem měl za sebou i nezdary, pokusy, zmatky a dluhy. Netušil jsem, kdo za to může, ale od té doby jsem hledal příčinu mého nezdaru ve svém okolí. Po celou dobu jsem měl odpověď na dosah, ale neviděl jsem ji. S Litecomem jsem konečně odpověď našel. Po tolika letech jsem konečně zjistil „kde je zakopaný pes“ a není to na zahradě ?, je ve mně!

Jmenuji se Jiří Drastich, podnikám v lesnictví - celých 30 let a hospodařím v lesích a těžím dřevo, které prodávám v ČR i v zahraničí a konečně jsem toho psa mohl vykopat ?.

V roce 2016 mě oslovil Litecom s.r.o. poprvé, vůbec jsem nerozuměl tomu, co dělají a popravdě vůbec jsem jim nevěřil. Ale pan Musil, který pracoval v Litecom s.r.o. na pozici telefonisty, tak on byl se mnou velmi trpělivý a vše mi vysvětlil a já jsem začal získávat důvěru. Časem jsem kývl na schůzku s Míšou obchodnicí Litecom s.r.o. a následně jsem souhlasil s objednáním první konzultace. Bylo to pro mě těžké, ale dnes mohu říci, ještě že byli v Litecom s.r.o. tak trpěliví, poněvadž bych nevěděl to, co dnes vím, a dál bych žil v nejistotě. A také bych si myslel, že to tak v mé firmě musí být. Pociťoval bych obavy, nevěřil bych si a stále bych měl pocit, že se s mým podnikáním nedá nic dělat.

Ten stav, kdy všem musím dělat „tátu“, kdy musím za každého rozhodovat a pracovat za mé podřízené, už nebyl dlouhodobě udržitelný a o financích, kterých stále bylo zoufale málo se raději ani nevyjadřuji. A nejhorší byl ten špatný pocit nedůležitosti, ztráta autority - kdy mě zaměstnanci („kamarádi“) dávali najevo, že je obtěžuji když po nich něco chci.  To vše negativně dopadalo i na můj rodinný život.

S Pepou Orálkem jsme začali dávat vše postupně do pořádku. Já dostával na konzultacích tak moc „naloženo“ a to mě totálně probralo. Pepova schopnost mi předkládat surovou pravdu mě přiměla napravit ty věci, které jsem konečně uviděl a které moje podnikání brzdili.

Bylo to náročně a tím, jak jsem dával věci do pořádku, jsem začal získávat půdu pod nohama – začal jsem získávat jistotu. Moji zaměstnanci začali dělat to co mají, přestali za mnou chodit s každou hloupostí. Dnes je umím zaúkolovat a umím je přimět k tomu, aby splnili co je třeba. Vše jde od A do Z, vše je dobře připravené.

Služba mě obohatila, začal jsem být jakoby „nový“ člověk, úplně jsem se změnil, úplně jsem změnil svůj život.

Ten, kdo tvrdí, že to není možné – tomu nezávidím – nemá pravdu, protože jsem si vyzkoušel, že člověk se změnit může, a to od základu, dokonce mohu říci, že se musí změnit, pokud má v životě nebo v podnikání cokoliv co není v pořádku, ale taky vím že samotnému se to těžko povede.

Po mnoha letech nezdarů se mi konečně povedlo, že jsem měl na konci roku všechny pohledávky zaplacené – tento rok snad poprvé a to je „krize“. Mám finance v pořádku a to je „po čertech“ dobrý pocit, je to velká úleva i odměna a také velké potvrzení práce celého Litecomu – oni mi pomohli stát se opravdovým podnikatelem.

Pokud Vám nefunguje dobře firma, je to stejné, jako když Vám dobře nebrzdí auto, můžete nad tím přivírat oči, ale jaké mohou být následky? Těm, co si ji chtějí opravit přeji hodně odvahy to udělat a to, že to něco stojí je pravda, ale jakou cenu má podnikatelova důležitost, splněné cíle, objevené nové schopnosti? Jakou cenu má dobře fungující podnikatel a jeho firma? (systém pokus – omyl – ono „to“ vyjde, určitě nefunguje a je daleko dražší, věřte mi.)

Nečekejte a pusťte se do toho raději hned, stojí to za to!

V Třešti 26.1.2021

Jiří Drastich
Společnost: Drastich s.r.o.
Email: jiri@drastich.cz 
Mob: 602 793 384