Roman Pokorný

1.12.2020

Zabere to jen 3 min času

„KOUSNUL“ JSEM SE A DAL VŠE DO POŘÁDKU - MOJE FIRMA FUNGUJE


IT je obor, který v poslední době prošel raketovým vývojem a mnohé světové firmy v tomto oboru dobře profitují. Mohlo by se říci, že jsem v minulosti byl tím, který se koukal opodál, jak se mu ta raketa vzdaluje a to „kosmickou rychlostí“.

Podnikám v IT již 15 let a mohu říci, že jsem byl z výsledků mé firmy dost rozladěn a o stavu uvnitř firmy, ani nemluvím.

V roce 2010 jsem byl kontaktován firmou Litecom s.r.o. ke spolupráci a v té době mi připadlo, že jsem jimi moc tlačen. Dnes už vím, že jsem podvědomě tušil, že budu muset udělat kroky, do kterých se mi vůbec nechtělo. Dnes si tyto kroky plně uvědomuji.

Vytrvalá a neústupná komunikace a reference z firem, které jsem znal a s Litecom s.r.o. spolupracovaly, toto vše rozhodlo o tom, že jsem se rozhodl a šel do toho. Odhodlání, že „překročím svůj stín“ a dám svou firmu do pořádku bylo správné. V roce 2018 jsem začal spolupráci s Litecomem.

Když jsme začali se spoluprací, byl jsem velmi přetížený a unavený. Vedení firmy bylo chaotické a připadal jsem si spíše jako hasič než ředitel firmy, pravidla u nás byla ignorována, výsledky byly velmi slabé, celá firma byla jako natažené autíčko na setrvačník, kterému dochází síla.

Trápil mne nedostatek klidu, času a nejvíc má neschopnost komunikovat správně své požadavky ke kolegům. Ztratil jsem víru v sebe – ztratil jsem sebejistotu a pracovat se mi vůbec nechtělo PROSTĚ JSEM VYHOŘEL!!!

V tomto zmatku jsme začali kousek po kousku zvládat vše, co bylo potřeba napravit. Vždy jsme udělali průzkum v nějaké části naší firmy, pak jsem musel přijmout určitá fakta, bez kterých napravovaná oblast fungovat nemůže a pak jsem se musel kousnout a dát vše do pořádku.

Byla to dřina, důslednost Pepy Orálka ve zvládání všeho, co bylo nutné zvládnout mne občas doháněla k „šílenství“, jenže on ví, co dělá a já nakonec prošel všechny překážky, které jsem si sám vystavěl, jak jsem později zjistil.

Výsledky našeho společného úsilí jsou:
•    Ve firmě je pořádek
•    Větší obrat a hlavně ziskovost
•    Jsem schopen řešit problémy, u kterých jsem se dříve hroutil
•    Komunikace uvnitř firmy, a hlavně mezi námi společníky je v dobrém stavu
•    Získal jsem jistotu ve vedení firmy
•    Lidé respektují mne a nastavená pravidla

Dalo by se říci, že nás Litecom postavil do latě. Důslednost Pepy a asistentky Sophie při vyžadování splnění úkolů a cílů občas „bolela“, ale to jsem věděl od prvního setkání s Litecomem. A věděl jsem i to, že mne nečeká procházka růžovou zahradou.

Litecom a jeho pracovníci nás vrátili na ty správné koleje a pravidelně dohlíží, abychom z těchto kolejí nevybočili, což se jim i mně dnes už daří velmi dobře, poněvadž stále zlepšujeme dosažený rekord měsíčního výkonu firmy.

Když to shrnu, sice pracuji 12 hodin denně a někdy i déle, ale mám vše pod kontrolou, mám skvělé výsledky a práce mne neuvěřitelně začala bavit.  Prostě jsem po dlouhé době zažil, co to je být spokojený.

Podnikatelé, pokud patříte mezi ty, co nechtějí prožít život ve zmatku, v hašení, v kompromisech, a někdy bez víry v sama sebe, KOUSNĚTE se taky a dejte si svou firmu do pořádku! 
Moc neotálejte poněvadž to za Vás nikdo neudělá.

Děkuji Litecomu za trpělivost, pevné nervy, důslednost a vůbec vše, co mi pomohlo otevřít oči a pořádně se rozběhnout. Těším se na další spolupráci.

Držím Vám všem pěsti

V Hustopečích dne 23.11.2020

Roman Pokorný
MCS plus spol. s r.o.
roman.pokorny@mcsplus.cz
Tel: 736 611 935