Milan Konečný

7.7.2020

Zabere to jen 3 min času

OD ZMATKU K EFEKTIVITĚ


Když chodím z práce unavený s plnou hlavou práce, kterou jsem právě opustil, když jsem toho tak plný, že si nemohu užít osobní život, život s rodinou, a ještě k tomu moje práce nepřináší ty očekávané výsledky – má potom to, co dělám, smysl? Tak touto otázkou jsem se zabýval v době, než jsem potkal Litecom.


Zažili jste něco podobného, měli jste podobné úvahy? Pak víte, o čem mluvím.

Já jsem s touto myšlenkou velmi dlouho žil, ale vůbec nic jsem se svou situací nedělal. Až když jsem potkal Litecom – oni mě přiměli podívat se, zda je moje práce a život dle mého názoru dobrý a zda by se s tím mělo něco dělat a já se rozhodl že ano.

Jmenuji se Milan Konečný a vlastním Autoservis a Lakovnu v Žebětíně. Tedy o lakovnu se starám já a o servis kolega. S Litecomem spolupracujeme oba dva, avšak spolupráce s Litecomem má velmi osobní charakter, proto tuto referenci píši pouze za sebe.

Než jsem začal spolupracovat s Litecomem, byl jsem ve zmatku kvůli tomu, že jsem to s lidmi moc neuměl, byl jsem velmi často na vše sám, zaměstnanci přicházeli a pak odcházeli, a když zůstali, jejich výkony byly slabé. Práce mě nebavila, byl jsem z ní unavený, veškerý volný čas jsem trávil odpočinkem, abych zvládl další pracovní nápor. 

Peníze mi vycházely jen proto, že jsem byl v práci 14 hodin denně. Po čase už mi ani nepřišlo, že to, co dělám, je špatně, a vše běželo ve špatně zaběhnutém stereotypu, v začarovaném kruhu, ze kterého nebyla cesta ven. Někdy jsem měl pocit, že mě všichni ovládají – neuměl jsem říci ne. Moje komunikace byla na bodě mrazu a o organizaci práce ani nemluvím.

Velmi osobitý přístup Pepy Orálka mi od začátku spolupráce pomáhal otevírat oči, nacházel jsem velmi zajímavá fakta o sobě a svém okolí. Zvláštní bylo, že všechna řešení a odpovědi jsem měl hned před očima, ale já je prostě neviděl.
Takže jak jsem uviděl, mohli jsme se pustit do zvládnutí objevené situace a odstranění její příčiny, někdy to chtělo více trpělivosti a trochu tréninku, ale dá se zvládnout vše – vidíte jiný postoj než na začátku.

Po 19 měsících spolupráce s Litecomem jsem dosáhl výsledků, ve které jsem ještě nedávno nedoufal. Zvýšil jsem zisk o 30 %, z práce chodím s čistou hlavou, umím pracovat s lidmi, rozumím důležitosti týmové spolupráce a umím tým řídit, mám dobré pracovníky. Moje komunikace s lidmi se zlepšila, a když je potřeba, umím být velmi přímý. S kolegou si lépe rozumíme, zbavil jsem se lidí, kteří mi nic nepřinášeli, mám kvalitní zákazníky, co si váží mé práce.

Hlavně moje sebevědomí a chuť do práce stoupla do takové míry, že již nemusím přemýšlet o smyslu toho, co dělám.
Víte, když uvidíte novou věc, rozjasní se vám a zjistíte, že věci okolo vás vůbec nejsou komplikované, zažijete úlevu a získáte novou energii – protože jste to pochopili! Litecom nám podnikatelům dává tu možnost věci vidět, porozumět tomu, co se děje a zvládnout každou situaci.

Doporučuji každému podnikateli, který ví, že jeho podnikání není takové, jaké si ho představoval, a hlavně těm, kteří s tím chtějí něco dělat.

Děkuji celému týmu Litecom a přeji hodně úspěšných klientů.

V Žebětíně dne 1. 7. 2020

Milan Konečný
Autoservis – Lakovna Žebětín 
Tel.: 606 908 907
E-mail: autoservis-lakovna@seznam.cz