Miroslav Starý

14.3.2019

Zabere to jen 4 min času

JAK JSEM ZÍSKAL JISTOTU V PODNIKÁNÍ

Jistota je pocit a pocity nás, tedy mě, ovlivňují, věřím, že to tak má více nás podnikatelů. Nejistota má na mě vliv přímo destruktivní. Asi znáte ten pocit, kdy nevíte, co je a co není správné, co mám a co nemám jako majitel firmy udělat, je mým úkolem toto, anebo něco jiného… to je otázek, pochybností a z nich vyplývající nejistoty.

Každopádně tento stav byl už neakceptovatelný, byl přítěží pro mě a pro moji firmu, a tak jsem se rozhodl ho změnit.

Jmenuji se Miroslav Starý a jsem majitelem firmy Urbania, s.r.o., vyrábím zastávky, lavičky, stojany na kola a jiné zařízení, které můžete vidět na veřejných místech. Sídlíme v Ořechově, je to obec kousek od Brna.

Když jsem začal komunikovat s Litecomem, měl jsem ve firmě „binec“, dělal jsem věci velmi složitě a když říkám „velmi“, tak to opravdu tak myslím. Ztrácel jsem sebejistotu. Prostě jsem nevěděl, co je a co není správně. Největší složitosti byly ve financích, kalkulacích a obecně i v ekonomice. Začal jsem mít potíže v řízení podřízených, dělal jsem vše raději sám, než abych musel práci složitě předávat – byl jsem přepracovaný.

V takové situaci jsem se necítil dobře. Navíc v té době odcházel z firmy můj společník, tak jsem se rozhodl, že se do podnikání opřu pořádně, jenom jsem netušil jak. Našel jsem si Litecom a začali jsme. Všichni v Litecomu pracovali profesionálně, dokázali mi „nastavit zrcadlo“ takovou formou, že jsem velmi rychle pochopil, a začal měnit fungování firmy. Nebyly to žádné revoluční kroky. Pochopil jsem základy a díky nim jsem vše začal zjednodušovat. Došlo mi, že jsem si zmatek ve firmě udělal jen já sám.

Díky spolupráci s Litecomem jsem dosáhl překvapivých výsledků. Výrazně jsem zlepšil a zjednodušil komunikaci s podřízenými, dokázal jsem se zbavit zbytečné práce. Pochopil jsem ekonomiku a díky ní řídím firmu jednoduše. Napravil jsem spoustu chyb, které jsem si sám našel, a hlavně jsem získal jistotu, jistotu v tom, co dělám, jistotu v tom, jak řídím firmu, jistotu v tom, jak podnikám.

To, co jsem získal, mám navždy, nikdo mi to nevezme, jsou to cenné schopnosti, díky nimž mohu být úspěšnější. Víte, každý z nás podnikatelů nějaké ty chyby máme a nikdy nevíme, jaké to jsou a kolik nás ve výsledku stojí – už proto je velmi důležité se na ně dokázat podívat a napravit je. Vy, co nevěříte na zázraky, ale v poctivou dřinu, tak tady máte možnost si s Litecomem zamakat na svých neduzích. Dokud se na ně nepodíváte, nezmizí – tomu věřte.

Díky celému Litecomu za opravdový posun v mé práci a přeji vám všem, kdo chcete mít lepší firmu, ať se vám to podaří.

Tak zase někdy na shledanou na naší lavičce:)

V Ořechově dne 6.3.2019 

Miroslav Starý
Urbania, s.r.o.
420 604 275 504, miroslav.stary@urbania.cz