Martin Zeman

18.11.2018

Zabere to jen 4 min času

PODĚKOVÁNÍ LITECOMU – ANEB JAK JSEM POSTAVIL FIRMU NA NOHY

Jsem podnikatel, co má svou firmu pod kontrolou, vím, co se kde děje, nemusím být v práci 12 hodin denně a mám dost času na svou rodinu – ALE NEBYLO TOMU TAK VŽDY!!!

Znáte hliník? Ne ten, co se odstěhoval do Humpolce. Hliník je můj svět, jmenuji se Martin Zeman, firmu jsem převzal po tátovi. Věděl jsem, že nebude snadné řídit firmu, ale že to bude taková fuška – to mě opravdu ani ve snu nenapadlo.

Po čtrnácti letech snažení jsem se rozhodl, že už to tak dál dělat nechci. Chodil jsem denně do práce na 12 až 15 hodin, se vším jsem se pral, ve firmě byl zmatek, musel jsem vše zvládat, lidé si dělali, co chtěli, nebyla tam žádná organizace, neměl jsem žádnou kontrolu, byl jsem ze všeho znechucený a unavený, bylo to u nás jako na houpačce, neměli jsme peníze na nutné investice, vlastně nezbývalo ani na provoz, závazky mi narůstaly a ze všech stran jsem cítil tlak. Prostě se mi nedařilo.

V roce 2016 jsem pozval Pepu Orálka z Litecomu, aby mi pomohl postavit firmu na nohy. Měl jsem dobré reference a vlastně jsem musel už něco udělat – tak jsem Pepovi důvěřoval. On mě nenechal ani nadechnout, natož si vytvořit nějaké pochyby. Celý proces byl náročný, a když říkám náročný, tak vím, o čem mluvím. Jeho důslednost, přísnost a přímost přišla v pravou chvíli a já začal dělat to, co má dělat správný majitel. I když jsem mu říkal, že to bude mít se mnou těžké – úplně to tak nevypadalo, spíše jsem to s Pepou měl těžké já:). Jenže stálo to za to.

Dva roky utekly velmi rychle a dnes jsem se rozhodl zhodnotit výsledek naší spolupráce, který musím shrnout jedním dvěma slovy: MAXIMÁLNÍ ÚSPĚCH. 

•    Svou firmu mám pod kontrolou
•    Firma je stabilizovaná
•    Máme dostatečné finanční příjmy
•    Zvýšili jsme ziskovost 
•    Práce mě baví
•    Mám dost času na svou rodinu
Dokážu tvrdit, že jsem se stal opravdovým majitelem a má firma stojí pevně na svých nohách. Takže, Pepo, HOTOVO, teď se můžeme pustit do expanze.

Díky Vám, Litecomáci, za to, že jste rozhodli tuto práci dělat, opravdu jste mi moc pomohli.

Každý podnikatel by měl přijmout pohled z venku a Pepa se dívat umí, nikdy nevíte, co nevidíte, a Pepa uvidí.

Přeji mnoho úspěchů a majitelé klidně zavolejte, rád se s Vámi podělím o své dojmy.


Ve Sloupu dne 24. 10. 18
Martin Zeman
Aluminum group, a.s.
Tel.: 603 535 136