Ing. Radek Hacura

23.6.2018

Zabere to jen 4 min času

JAK JSEM VRÁTIL FIRMU ZPĚT DO DOBRÉHO STAVU


Jsem strojař, mám svou práci rád, devět let se mi dařilo, ale pak se stalo něco, co nás zastavilo, nebo ochromilo, jenže já netušil, co to bylo.
Mé jméno je Radek Hacura, vlastním firmu, která nese moje jméno, a chci, aby moje jméno bylo spojováno s firmou, která je úspěšná. Mým snem bylo mít moderní firmu, dělat perfektní výrobky, mít zaměstnance, kteří jsou loajální, a klienty, kterým dokážeme pomoci našimi výrobky, a k tomu vyděláme nějakou tu korunu, abych já a moje rodina trochu slušně žili.
Toto vše se mi dařilo až do roku 2015 naplňovat, pak se vše začalo sypat. Začal jsem mít potíže s financemi, zaměstnanci mi začali odcházet, zakázky byly velmi nevýhodné, zhroutila se mi organizace a vedení firmy.
Začal jsem mít obavy, byl jsem příliš tolerantní, zaměstnanci i klienti mi přerůstali přes hlavu. Cítil jsem se z toho velmi „zválcovaný“ a vlastně si uvědomuji, že jsem neviděl žádné východisko. A když nemáte východisko, utrpí tím sebevědomí a ve firmě si každý dělá, co chce. Věděl jsem, že potřebuji pomoct, a začal hledat, jen je škoda, že jsem to nechal zajít tak daleko.
V roce 2016 jsem našel a začal spolupráci s firmou Litecom, s.r.o., jmenovitě s panem Orálkem. Ten mě vedl přesně k tomu, co chci. Byl nekompromisní, měl tah na branku, ukazoval to, co já vidět nechtěl, mnohdy to bylo tvrdé, ale já vše zvládal a sílil jsem. Dostal jsem základní principy řízení, zjistil jsem, jak pracovat s penězi, a co je nejdůležitější při zvládání lidí. Také jsem se stal mnohem schopnějším obchodníkem. Jednoduše řečeno – zlepšil jsem výrazně vše, co bylo třeba, a dostal jsem u tohoto procesu řádně zabrat.
Dnes mohu s jistotou říci, že mám firmu pod kontrolou, lidé jsou loajální, přijímám zakázky pouze takové, které jsou oboustranně výhodné, mám dostatek financí, prostě řídím firmu pevnou rukou. Když to shrnu, dnes máme dobré výsledky.
Jak jsem uvedl, jsem strojař a nikdy jsem nevěřil, jak důležité je pochopit a nasměrovat člověka, aby se „neztratil“. Já se nasměrovat nechal a díky tomu dnes umím nasměrovat své okolí. Doporučuji to každému, kdo začíná cítit, že ztrácí pevnou půdu pod nohama. 
Nemusíte čekat na to, až se propadnete, ale to je na každém.

Děkuji Vám, Litecome.

V Moravské Třebové dne 20. června 2018

Ing. Radek Hacura
Hacura kovoobrábění
e-mail: hacura@hacura.cz
telefon: 605 818 855