Mgr. Eliška Gebas

17.3.2018

Zabere to jen 5 min času

Stala jsem se rovnocenným partnerem svému manželovi v podnikání

Při studiu VŠ mě při mém zahraničním studiu napadlo, že by firma mého tenkrát ještě přítele, mohla též nabízet stáže studentům vysoké školy. A tehdy, společně s prvním příchozím studentem do ateliéru, začala i moje spolupráce s GEBAS ateliérem.

Podotýkám, že šlo o firmu mého přítele, tedy o jakémkoliv ztotožnění se s firmou z mé strany nemohla být řeč. 

Po nějaké době spolupráce se mé kompetence v ateliéru posouvaly výš a výš. Dostávala jsem zodpovědné úkoly a začala jsem v zastoupení manžela komunikovat se zaměstnanci ateliéru v několika oblastech. Zde jsem velmi záhy začala pociťovat svou nejistotu. VŠ škola mě nepřipravila na realitu podnikání, na úskalí plynoucí z finanční nejistoty a denního stresu, budeme-li mít zítra co jíst? A co naši zaměstnanci?

Vyvíjeli jsme velké úsilí a požadovaný výsledek byl stále vzdálený. Nervozita mezi námi narůstala, neb jsme si byli partneři jak na poli pracovním, tak i osobním. Každý jsme měli svůj názor na to, jak situaci řešit, kam firmu směřovat. Náhoda ale přeje připraveným. V těch nejtěžších chvílích obdržel manžel telefonát z firmy Litecom.

S Litecomem začal spolupracovat nejdříve můj manžel. Začala jsem vnímat, že zmatek ve firmě postupně ustával. Stalo se mnoho změn, ne úplně populárních, ale co už nadělám:), hlavně že máme výsledek.

Postupně jsem byla zapojována do konzultací a tréninků s panem Orálkem, začala jsem si uvědomovat své chyby, které jsem reálně mohla napravit. Bylo jich mnoho a věřím, že jich ještě pár najdu. Tvrdá práce, studium a disciplína ale nese své výsledky a v současnosti mám v naší firmě jasné místo, netápu a vím. Když náhodou tápu – volám Pepu :) 

Jsem mnohem odvážnější v práci s lidmi, i penězi. Získávám to, co jsem věděla, že potřebuji, ale neuměla jsem to pojmenovat - autoritu. S manželem jsme stabilní partneři, víme, co od sebe očekávat, daří se nám. Největší odměnou pro mě je fakt, že vím, že beze mne by firma nebyla tam, kde je. 

Máme přehled ve financích (rodinných i firemních), postavili jsme dům, porodila jsem dceru. Stále pracuji, studuji, zlepšuji se i přes tolik věcí, které v životě zvládám, a hlavně jsem ráda, že to tak je. Toto ale není jenom zásluha Litecomu, já mám totiž schopného manžela a vím, že v životě s ním se nemůžu nikam ztratit!

Jsou věci mezi nebem a zemi, ale já je dnes ve velké míře už umím definovat a zvládat. Jsem pevnou oporou manželovi a naše firma vzkvétá stejně jako naše dcera a manželský vztah. 

Každý, kdo podniká, by se měl jednou za čas podívat sám na sebe. A pokud jste manželé podnikatelé, platí to dvojnásob. 

Děkuji vám v Litecomu za to, že jste mi pomohli udržet a zlepšit náš vztah.

 

V Hradci Králové 15. 3. 2018

Eliška Gebas
Personální a finanční manažerka

GEBAS atelier architects, s.r.o.
Mobil: 739 661 659
Email: eliska.gebas@gebasatelier.cz