Hana Vorlíčková

7.8.2017

DÍKY ZA PROBUZENÍ A NOVOU ENERGII

V podstatě nešlo o nic složitého, jen jsem to složitě řešila. A těmto složitostem jsem věnovala tolik energie, že mě to málem „zabilo“. Velmi výstižné. Tento stav zažívá asi mnoho lidí, ale úplně to nevyjadřuje to, co chci o spolupráci s Litecomem říci.

Mé jméno je Hana Vorlíčková a podnikám již 27 let, což je notný kus života. Vyrábím kartonové obaly pro různé zákazníky. Za dobu, kterou jsem se podnikání věnovala, jsem upadla do velmi zajímavého stavu, kdy jsem ztratila schopnost vidět věci, které se kolem mě dějí. Začala jsem trpět provozní slepotou.

Nejhorší na tomto stavu bylo, že jsem o tom nevěděla. Tudíž jsem si nepřipouštěla žádné problémy, se vším jsem byla schopna se smířit. Dostala jsem se do takového zmatku, že jsem si myslela, že jediná cesta je firmu předat. Nevěřila jsem si, vše kolem mě bylo řízeno nějakým osudem, rozhodně jsem situaci neměla pod svou kontrolou. Ztratila jsem veškerou chuť do práce.

S Litecomem jsme byli v kontaktu už od roku 2013. K první konzultaci jsem svolila až v roce 2016, to už o něčem svědčí. Jak jsem řekla – slepota je prevít. 

Co bych řekla ke spolupráci? Bylo to velmi jednoduché, pan Orálek byl věcný, dbal na to, abych si uvědomila základní principy života, a to nejen toho podnikatelského. Získala jsem i jiné pohledy na sebe i své okolí, na své postavení a na úlohu svých podřízených. 

No a když jsem si toto vše uvědomila, začala jsem „něco“ vidět a to, co jsem uviděla, jsem musela vyřešit. Tak jsme vzali jednu věc po druhé. Bylo velmi zajímavé, co všechno se člověk o sobě dozvěděl, a hlavně, co všechno jsem dokázala vyřešit.

Výsledkem naší spolupráce je, že jsem zjistila, že jsem byla opravdu slepá, své problémy jsem vidět nechtěla a ty mě válcovaly. Toto byl první krok k nápravě, bez něhož bych ve firmě s šátkem přes oči asi poletovala doposud.

Další výsledek je, že jsem se probudila, získala jsem mnoho životní energie, dokázala jsem vyřešit personální otázku, která mě trápila několik let, získala jsem nové klienty, zdvojnásobila obrat. Nechci z firmy odcházet a chci ji rozvíjet. Dokážu se pustit do věcí, které pro mě byly dříve neuchopitelné, a věřím si. Ještě dvě velmi důležité schopnosti jsem objevila: přímost a jednoduchost.

Trvalo mi sice delší dobu, než jsem byla ochotna si nechat pomoct, ale dnes vím, že vidět znamená vědět, a pokud existuje někdo, kdo vrátí člověku nadhled, je to velmi cenné.

Litecomu děkuji za to, že mě nakonec přemluvil ke spolupráci, vrátil mi nadhled a probudil mě.

Doporučuji každému, kdo má odvahu otevřít oči. 

V Červeném Kříži dne 9. 5. 2017

Hana Vorlíčková
OK Trend, s.r.o.
vorlickova@oktrend.cz
602 387 791