Lubomír Jelínek

31.5.2017

Zabere to jen 5 min času

REFERENCE

Jsem multifunkční podnikatel. To jsem si myslel a věřil jsem, že zvládnu vše, ale tak nějak mi to přerostlo přes hlavu. A ještě k tomu byla v mém podnikání zapletena celá moje rodina. Velmi častý jev :).


Mé jméno je Lubomír Jelínek, jsem z Brna a podnikám v oblasti služeb a stavebnictví. Abych to upřesnil: naše firma provozuje penzion, dvě cukrárny, obchod s květinami a zabývá se montážemi klimatizací a vzduchotechniky. Různé obory, různé problémy.


Hodně dlouho jsem hledal řešení svých potíží a mohu vám říci – leželo hned vedle mě. Už to tak bývá, ale abyste na to přišli, musí přijít někdo třetí a vy ho musíte chtít poslouchat, uvěřit mu, a ještě udělat tu nejbláznivější věc (z vašeho pohledu), kterou byste vlastně vůbec udělat nechtěli.


K tomuto kroku mi v roce 2016 pomohl pan Orálek. Setkali jsme se několikrát. V té době jsem byl ve stavu, kdy jsem nevěděl co dělat, všude jsem viděl problémy tak velké, až jsem ztrácel naději. Těžko jsem čelil faktu, že v tomto stavu je mé podnikání pouze přítěží. Moji zaměstnanci byli „přetížení“, samý problém a finančně jsme se stále propadali. Dotoval jsem vše z vlastních úspor, bylo to velmi skličující. Vůči zaměstnancům jsem byl slabší a slabší. A co bylo nejhorší: neviděl jsem svou budoucnost.


Při konzultacích s panem Orálkem jsem byl směrován k jedinému – jak zajistit zodpovědnost všech pracovníků v mých aktivitách. Poněvadž pan Orálek trval na svém – já nemohl utéci od tohoto zásadního problému. Nakonec se mi povedlo jít a udělat radikální řez.


Zbavil jsem se zodpovědnosti. To, co jsem neustále bral na sebe, jsem jednoduše přehodil na své okolí, ono se to lehko řekne… Ale mně se to povedlo. Firmu jsme dostali do kladných čísel, já se zbavil zodpovědnosti za cukrárny a obchod s květinami.


Nešlo o žádné ohromující poznatky a informace, šlo o to vyřešit mou situaci, a ne se do ní ještě více zaplést.
Pokud si nevíte rady a hledáte řešení, vězte, že ho znáte, ale musí vám ho někdo třetí ukázat, poněvadž pokud byste ho viděli sami, tak ho použijete. A ukazování panu Orálkovi jde.


Díky a přeji hodně úspěchů

V Brně 11. 4. 2017


Lubomír Jelínek
Smile, s.r.o.
e-mail: lubomir.jelinek@gmail.com
tel.: 774 773 973