Bohuslav Maška

13.6.2016

Zabere to jen 5 min času

REFERENCE PRO LITECOM

Jmenuji se Bohuslav Maška a podnikám v oblasti poskytování IT služeb a internetu na Jihlavsku. Podnikám od roku 1989. Někdo by mohl říci „tak tento pán již má vše v malíčku“, ono se to tak i může jevit. Je pravda, za těch několik desítek let jsem získal tolik zkušeností, že je to možná i na škodu.

V roce 2013 jsem se sešel s panem Orálkem z Litecomu poprvé. V té době přese mě šlo 60% akcí firmy. Já byl zavalen různými v té době pro mne „důležitými“ cykly. Nedařilo se mi dokončovat věci rychle, naučil jsem se věci odkládat a jistě si každý dokáže vytvořit obrázek, co vše tento můj neduh způsoboval ve firmě a v mém životě.

Lidé si zvykli za mnou chodit s každou maličkostí a pomalu se stávali více a více na mne závislí a já přepracovaný. Moje kancelář vypadala jako reklama na zmatek. Firma vydělávala, ale já nemohl v klidu odjet s manželkou na delší dovolenou, stále jsem žil v napětí co důležitého zatím čeká ve frontě na vyřízení.

S panem Orálkem jsme se scházeli a pracovali na tom, abych se zbavil těchto svých „okovů“. Dalo by se říci, že šlo o konzultace a koučink. V průběhu spolupráce jsem si postupně uvědomoval své chyby, chyby, které jsem nechtěl vidět a tudíž si je nepřipouštěl a musel jsem dělat různá nepopulární opatření, týkající se jak mé osoby, tak mého okolí. Vždy jsme řešili a vyřešili to, co bylo opravdu potřeba.

Dnes mám v mém podnikání pořádek, jsem důsledný, lidé mi nepředhazují každou prkotinu před nos jako potíž, kterou já mám řešit – stali se samostatnými. Pochopil jsem základy, které jsem si celý svůj život neuvědomoval – pravidla, bez kterých je práce i soukromý život mnohem složitější.

Dnes se pracovní problémy v mé firmě řeší mnohem rychleji a hlavně se ke mě často vůbec nedostanou. Zaměstnanci jsou šťastnější, dokáží být samostatní a mají výsledky. Dokáží realizovat své vlastní nápady a myslím, že je to více baví.

V mé firmě se zabývám již pouze 20% akcí v porovnání z minulostí, i když jsem svoji produkci navýšil. Rozšířil jsem firmu a pracuji mnohem méně. Moje firma je organizovaná a nevypadá jako hasičský sbor specializující se na hašení chaosu. A taky jezdím v klidu na dovolenou.:)

To co jsem myslel, že je nezvladatelné, dnes vím, že se dá v pohodě zvládnout. Je pravda to co říká pan Orálek „co nevím nemohu změnit“.
Pokud nevíte, ale měnit chcete, pokud se nechcete smířit s tím, co máte a nelíbí se Vám to, pokud chápete, že někdy cizí člověk vidí víc než Vy a může Vám pomoci, tak si pomoci nechte. JÁ TO UDĚLAL A POMOHLO MI TO.

Díky a Litecomu přeji hodně dalších lidí, kteří mu budou moci napsat referenci tak jako já.

V Jihlavě dne 8. 6. 2016

Bohuslav Maška
M-SOFT s.r.o.
mob: 777 711 203
email: maska@m-soft.cz