Co přináší chudobu?

Zabere to jen 7 min času

16. Podnikání

PODNIKÁNÍ A PENÍZE

Myslel jsem si, že se tomuto tématu vyhnu:). Zkusil jsem to, ale jak vidíte, už jsem zase na ně narazil. Ten, kdo vymyslel peníze, ani nevěděl, jak moc budou v budoucnu znamenat, nebo možná věděl…

Proč jsem se chtěl penězům vyhnout? Jednoduše řečeno, poněvadž nepovažuji peníze za nástroj, který v podnikání v dnešní době pomáhá k rozvoji. Všechny ty dotace, úvěry, splatnosti, možnosti nezaplatit atd. staví finance, dle mého názoru, v oboru podnikání spíše do role nástroje, který vytváří zmatek a úpadek, ne rozvoj.

Však se podívejte, kolik chyb v práci s penězi podnikatel udělá, když se zapojí do hry „honba za pokladem“. Tyto chyby byly, jsou a budou osudné pro většinu podnikatelů, kteří se nedokázali vyrovnat s tím, že peníze jsou pouhým zprostředkovatelem výměny výrobků nebo služeb. Potištěného papíru můžete sníst kila, ale živiny z něj nedostanete…

Pokud mi nevěříte, vyzkoušejte si na tisícikorunu namazat máslo a sníst ji – upozorňuji, že celý chléb stojí jen několik desítek korun.

Nicméně peníze potřebujeme, jednou jsme přistoupili, že tuto hru budeme hrát, tak dnes těžko můžeme tento systém popřít. Jediné, co je třeba si objasnit, je otázka, jak mám zacházet s penězi? V podstatě my všichni si asi myslíme, že to s penězi umíme nejlíp a to, co s nimi děláme, je to nejlepší, co dělat můžeme.

Používání financí má své přírodní zákony, těchto pár zákonů je tak pravdivých, že když půjdete proti nim, „příroda Vás potrestá“.
Je to stejné, jako když nebudete respektovat zemskou přitažlivost a pustíte si na nohu dvacetikilové závaží. Trest za aroganci k tomu přírodnímu zákonu je velmi bolestný!! Nezkoušejte to!!

NEZNALOST PRÁCE S PENĚZI ZNAMENÁ CHUDOBU.

Těch zákonů je velmi málo a jsou obsaženy v pravidlech života každého rozumného člověka, který chodí po této planetě. Jenže kolik lidí je ohledně financí rozumných? Když Vám banky tvrdí, že Vám zajistí šťastný život s jejich půjčkou.

Víte, to, co nevíte, nikdy nemůžete změnit. Bylo mnoho chytráků, kteří si byli jisti, že už vědí úplně vše, ale není tak zlé žít ve „sladké nevědomosti“.

Nebo můžete zjistit tu podstatu práce s penězi a hned se můžete stát odborníkem v tom, jak zabránit 90 % bankrotů.

Vy podnikatelé, máte své finance v pořádku? Dostáváte ze svého podnikání takovou odměnu, jakou si opravdu zasloužíte? Dostávají Vaši lidé spravedlivou odměnu? Máte takové zisky, jaké chcete mít? Takových otázek bych Vám mohl dát mnoho, pořád se budou točit okolo Vaší schopnosti zacházet s financemi tak, abyste ty „zatracený prachy“ měli. Ne si je půjčovali. Pozor na to, dluhy chce vždy někdo splatit!

Naučte se těch pár zákonů. Naučte se pracovat s penězi tak, aby se peníze pro Vás staly nástrojem rozvoje!!!


CHCETE SE ZBAVIT FINANČNÍHO STRESU?

CHCETE ZAJISTIT, ABY VAŠE PENÍZE PRO VÁS NEBYLY PŘÍTĚŽÍ?

JSOU VAŠE ZISKY DLE VAŠICH PŘEDSTAV?

STAŇTE SE ÚSPĚŠNÝMI PODNIKATELI!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orále