Co o svém podnikání ještě nevíte?

Zabere to jen 7 min času

16. Podnikání

PODNIKÁNÍ A TAJEMSTVÍ

Opravdu Vás nechci zavést do oblasti kouzel, čar nebo jiných nevysvětlitelných a tajemných věcí. Tímto směrem jsem se nikdy v životě nedal, ale můžeme připustit, že je něco mezi nebem a zemí. Ostatně, každý bychom měli věřit tomu, čemu věřit chceme.

Teď se podívejme na tajemství z jiného hlediska. Celé věky hledá člověk odpovědi na různé otázky. Proč se děje toto nebo tamto?:) Podnikatelé též hledají recept na úspěšné podnikání. Chtějí zjistit, jak to, že jedné firmě se vede a té druhé méně? Mimochodem, toto byla moje základní otázka, kterou jsem si položil, a začal jsem pátrat a světe, div se – došel jsem až sem.

Proč je tedy tolik úspěšných podnikatelů a možná stejný počet těch neúspěšných? Proč mají někteří krásná sídla a jiní podnikají ve stanu? Víte, já bych to viděl asi takto:

Můžete namítat, že to může ovlivnit mnoho faktorů a taky ovlivňuje. Je tu ale jedna základní věc, na kterou chci upozornit. To je právě již uvedená schopnost nalézt odpověď na otázku.

Například podívejte se na situaci, kterou asi všichni znáte. „Klesají nám tržby – jak to?!“ Znáte, nebo ne? Já myslím, že ano. Víte, kolik je odpovědí? Konkurence, krize, forma, postavení Měsíce, oni jsou levnější, Franta říkal atd. Jenže co je potíž? Pokud chcete uspět, musíte najít tu správnou odpověď! Pokud ji nenajdete, zůstane otázka nezodpovězena a řešení je jedním velkým tajemstvím.

TAJEMSTVÍ JSOU NEOBJEVENÁ ŘEŠENÍ A TO PODNIKATELE NIČÍ.

Podnikatel uspěje do té míry, do které je schopen zbavit se všech takových tajemství. Někdy zjišťuji, že podnikatelé, nejen že nevidí tu správnou odpověď, ale dokonce se i špatně ptají. Oni nedokážou i sami pro sebe formulovat otázku tak, aby odpověď byla zřejmá a vedla k vyřešení situace.

Proto se mnohdy zaseknou ve věcech, které jiné firmy mají dávno vyřešené. A co Vy – Vy máte všechny správné odpovědi? A nevyhýbáte se těm správným otázkám? Pokud si neumíte sami odpovědět, těžko najdete to správné východisko, jednoduše řečeno „TO, CO NEVÍTE, TĚŽKO MŮŽETE ZMĚNIT, ZLEPŠIT, VYŘEŠIT, ....“ a právě toto je Váš úkol – najít řešení.

Nejsem vševěd, ale pár podnikatelům jsem pomohl. Možná že by se Vám hodilo, aby se objevil někdo, kdo Vás provede Vaším podnikáním pomocí těch správných otázek a odpovědí.

Pro ty, co vše ví a mají již několik let firmu ve ztrátě – těm mohu jen poslat jedno rčení „jak sladké je žít v nevědomosti“.

Takže pokud jste se nesmířili s „osudem“ a chcete se pohnout z místa – dejte vědět, jsem připraven Vám pomoci.


CHCETE NAJÍT TY SPRÁVNÉ ODPOVĚDI TÝKAJÍCÍ SE VAŠÍ FIRMY?

CHCETE MÍT ÚSPĚŠNOU FIRMU?

NEZAVÍREJTE OČI NAD NESCHOPNOSTÍ VĚCI ZVLÁDNOUT!!!

BUĎTE ÚSPĚŠNÍ!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek