Proč se mi nedaří?

Zabere to jen 7 min času

16. Podnikání

PODNIKÁNÍ – ŽÁDNÁ KOUZLA

Takže podnikáme a máme toho moc. Někteří jsou tak zaneprázdněni, že zapomenou na život jako takový, a když se náhodou jednou proberou a podívají se okolo – potřebují, aby se stal zázrak k tomu, aby byli šťastní.

Vrátíme se na začátek. My přece chceme dělat svou práci dobře. Vše chceme stihnout, podřizujeme se potřebám našeho okolí, klientům chceme předat jen to nejlepší, co umíme. Jsme ochotni pro výsledek dát stranou osobní věci, někdo rodinu, někdo sport, někdo koníčky a někdo třeba kousek toho zdraví…

Někdy ale narazíme a i přes všechnu naši ochotu ze „souboje“ vyjdeme jako spráskaní psi:)… To se může stát každému, že ho jeho nejlepší klient podvede, zaměstnanec mu uteče i s databází ke konkurenci a manželka s dětmi – OK to nebudu rozebírat, ale i takové věci se prostě stávají.

Co takový podnikatel pak dělá, on hledá, jak to, že tomu to jde a tomu taky, že ten musí kouzlit nebo podvádět nebo má takovou míru štěstí, že by mohl hrát ruletu a vyhrál by?

Takhle to ale není. A jak to tedy je? V prvé řadě – podnikání je hra. Je to hra, ve které je třeba najít vždy nějaké to řešení. Je to v podstatě stejné jako dobýt nějakou tu vesnici na počítači, jediná změna je, že hra na podnikatele je opravdová.

Pokud chcete hledat zázrak, kouzlo nebo trik, tak doporučuji nějaký ten kouzelnický kroužek. Avšak v podnikání to tak nefunguje, možná krátkodobě, do doby, než je kouzelník odhalen, a vězte, že je odhalen vždy…

PODNIKÁNÍ JE PŘEKONÁVÁNÍ PŘEKÁŽEK.

Plakat nad rozlitým mlékem nebo hledat řešení ve hvězdách – toto jsou sice způsoby na zvládnutí situace, ale praktické moc nejsou. Ten, kdo se chce stát obětí, ten, kdo chce podlehnout, tomu neporadím, ale jako útěchu mohu poskytnout starou „pravdu“, říká se, že rozumnější ustoupí, jenže jak v čem…, takoví hrdinové moc her nevyhráli a utrpení není mým koníčkem.

Kouzla, čáry, lepší podmínky, rodiče, podvody, konexe a jiné – můžeme nadávat, můžeme klít a hledat výmluvy, které nám usnadní prohru, ale tím si nepomůžeme. Podnikání není vymýšlení, proč je někdo lepší než my, ale zvládání práce a problémů lepším způsobem než ostatní.

A pro toho, kdo neví, jak tohoto dosáhnout, jsem tu já. Nemusíte přicházet donekonečna na to, proč ostatní zvládají věci lépe, ale můžete začít zvládat podnikání lépe sami.

CHCETE SI SNADNO PORADIT S KAŽDÝM PROBLÉMEM SVÉHO PODNIKÁNÍ?

CHCETE SI VYTVOŘIT SVÉ VLASTNÍ FUNKČNÍ KNOW-HOW?

CHCETE SE STÁT OPRAVDOVOU AUTORITOU?

BUĎTE ÚSPĚŠNÍ!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek