Já se Vám ozvu... znáte to?

Zabere to jen 6 min času

16. Podnikání

PODNIKÁNÍ A ČEKÁNÍ

Co čekáte, vždyť jste podnikatelé, a jak už se říká, „pečení holubi do pusy již létali“. Jinak řečeno, už je pryč doba, kdy každý mohl mít, co chtěl, všichni jsme vlastnili vše a všichni jsme za vše měli zodpovědnost.

I v těch „nejrůžovějších“ dobách naší historie musel existovat někdo, kdo ty holuby upekl a hodil Vám je:). Vždy musel být někdo, kdo uskutečňoval to, co potřebuje jeho okolí, to, co sám vymyslel. Prostě realizuje nějakou myšlenku. Rozumíte, on z myšlenky vytváří něco skutečného, něco, co je možné vzít a někomu dát.

Takže, když je podnikání uskutečňování, musí obsahovat aktivní činnosti – nic se nestane skutečné jen tak. A jak s tím souvisí čekání? No, máte pravdu, nijak. Je pravda, že čekání je také činnost. Ale při čekání se toho moc nestane. Nestane se vlastně nic, pouze se stane to, co jsme my sami zapříčinili.

Čekání je činnost, kdy jedinec bez svých vlastních aktivit chce něčeho dosáhnout. Samozřejmě jsou lidé, kteří udělali mnoho a teď z toho chtějí těžit a čekají, že jim to přinese ovoce – to je možné, v tomto případě může čekání přinášet výsledky, ale jen díky setrvačnosti…

ČEKÁNÍM TOHO MOC NENAPODNIKÁTE!

Nemluvím o tom, že musíte předbíhat na vleku. Mluvím o tom, že pokud podnikatel čeká, že klienti sami zavolají, že se ekonomická situace firmy zlepší jen, jak se zlepší ekonomická situace na trhu, že jako zázrakem přijde posila nebo že zaměstnanec vstane z mrtvých jen tak – samo se to nestane.

Neříkám, že trpělivost je špatná vlastnost, ale pouze když ji používáme při našich aktivitách, ne při čekání.

Podnikatelé, život je krátký na to, abychom ho pročekali. Chápu, člověk může být unavený, znechucený, v beznaději, ustrašený anebo může prožívat jiný stav, ale vždy může udělat alespoň něco pro to, aby se posunul. Čekání, jak to dopadne, může být poslední čekání podnikatele v jeho krátkém životě. A to nechci, tak zavolejte! Koučink je metoda, která Vás naučí efektivně využívat a rozvíjet Váš potenciál.

CHCETE PLNĚ VYUŽÍT SVŮJ POTENCIÁL?

CHCETE DOSAHOVAT SVÝCH CÍLŮ?

CHCETE BÝT DOBRÝM ŠÉFEM?

CHCETE, ABY VAŠE FIRMA FUNGOVALA DLE VAŠICH PŘEDSTAV?


VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek