Snášíte špatně stres v podnikání?

Zabere to jen 5 min času

16. Podnikání

CO SE DĚJE V PODNIKÁNÍ?

Úplně všechno! V podnikání se může stát cokoli, nač si jen vzpomenete. Pokud bychom měli napsat knihu o tom, co všechno se může stát v podnikání, byla by ta kniha stejně tlustá jako kniha s názvem „Co se může stát v životě?“.

Proto si kladu otázku, proč se podnikatelé diví, co že se to vlastně stalo? A říkají si „proč se toto stalo zrovna mě?“.

Například: přišel jsem na konzultaci ke klientovi a on mi s hrůzou říká: „Musím vyhodit asistentku, ona přišla dvakrát pozdě, když jsem tu zrovna nebyl, a řekla, že se na to může vy..., a špatně se podívala na svého kolegu atd.“

Takových situací, špatných jednání, malých, nebo velkých průšvihů se může udát, jak říkají Slováci, „neurekom“ (česky nepočítaně). Špatná zpráva, stížnost, anebo cokoli podobného opravdu do našeho podnikatelského života přichází, a tak nějak i patří. Pokud si nějaký podnikatel chce stěžovat, že jeho zaměstnanci dělají chyby, klidně může, ale je to stejné, jako když si řidič auta stěžuje na špinavé přední sklo.

Kdo si vybral povolání – být podnikatel? Byl někdo z nás opravdu nucen pod hrozbou smrti?  Já tedy ne, tak jak si mohu stěžovat na to, co jsem si sám v životě vybral, že budu zvládat?

K čemu by byl hasič, který bude kritizovat to, že oheň pálí, nebo máma, která nadává, že své miminko musí přebalovat?

DO PODNIKÁNÍ PATŘÍ ZVLÁDÁNÍ PROBLÉMŮ – MY JSME TU OD TOHO!

Ale jak se problémy zvládají? Jak to udělat, abychom za chvíli nebyli jako trhací kalendář? Abychom se nestali obětí všech problémů kolem sebe? 
Na to existuje velmi spolehlivý návod, který když budete dodržovat, nemůže dojít k tomu, že byste byli vyhořelí nebo unavení. Díky speciálnímu tréninku si můžete osvojit schopnosti, které Vám zajistí, že dokážete udržet firmu v chodu, a k tomu Vám zbydou síly i na ty ostatní věci, které se v životě dějí.

Ale bacha, je to jen pro silné povahy:). Zlepšit se bez nějaké té dřiny, není moc možné!

 

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek