Podnikáte opravdu tak, jak chcete Vy?

Zabere to jen 5 min času

16. Podnikání

PODNIKÁNÍ JE NÁŠ HLAVNÍ ÚKOL

Víte, podnikání vyžaduje mnoho odvahy. Možná to tak nevypadá, ale krom toho, že se musíme postavit všem systémovým překážkám, jako jsou zákony, finanční zátěže, sociální dávky a podporování neprodukce, tak tady máme ještě další dobrodružství, jakému čelíme, a to je neporozumění svého okolí.

Podívejme se na příklad – podnikatel vytvoří myšlenku o tom, že bude vyrábět jogurty. Na co narazí při realizaci svého nápadu? Musí dodržet všechny hygienické normy, některé jsou jistě k věci, musí zavést různé kódy, používat jen určité obaly, ale na druhé straně může do potravin přidávat ne úplně zdravé přísady atd. Jistě toho je více a informace o těchto různých zákazech, příkazech a opatřeních musí někde získat a je velmi těžké se v této džungli vyznat s vědomím, že neznalost zákona neomlouvá.

Navíc musí čelit nepochopení svého okolí, které mu říká, že toto by měl dělat, toto by neměl dělat, tady by to měl dělat jinak. Podnikatel se může cítit jako Alenka v říši divů. „Vždyť já chci jenom vyrábět jogurty, tak proč mě lidé nenechají dělat mou práci?“ říká si a jeho síla prorazit přes někdy nenápadný, ale velmi intenzivní odpor slábne.

PODNIKÁNÍ BEZ SCHONOSTI PROSADIT SVOU MYŠLENKU SE MĚNÍ V KOMPROMIS.

Když se podíváte do historie, tak toho bylo dosaženo mnoho, byly dobyty kontinenty, vynalezeny přístroje, zorganizovány národy, ale když se opravdu podíváte, tak za tím vším stál jedinec – skupina mu pouze pomohla realizovat jeho myšlenku. Když si přečtete životopis Steva Jobse, dozvíte se, že i on měl kolem sebe lidi, co chtěli pozměňovat jeho myšlenku, jenže on prosazoval pouze tu svoji, vždyť za ni byl opravdu zodpovědný.

Nebojte se podnikat, dokonce je to to jediné, co je od Vás očekáváno, i když občas narazíte na odpor někoho, kdo chce svými poznámkami pozměnit Váš záměr. Podnikání není kompromis, ani demokracie, podnikání je realizace toho, co Vy chcete realizovat. Ten, kdo se nechá znejistit různými okolnostmi, může selhat, a to Vám sebevědomí nepřidá.

Může to znít tvrdě a ono to asi tvrdé je, ale cesta za dosažením cíle není rovná, hladká a umetená, taková rozhodně není.

Pokud je Váš cíl cenný, vím, jak Vám pomoci takového cíle dosáhnout, i když to někdy může být dřina. Však kdyby podnikání bylo snadné, tak by podnikal každý.

CHCETE DOSAHOVAT SVÝCH CÍLŮ?

CHCETE NAUČIT SVÉ OKOLÍ PODPOROVAT VAŠE IDEÁLY?

ZAČNĚTE OPĚT ZNOVU PODNIKAT.

BUĎTE ÚSPĚŠNÍ!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek