Opravdu podnikáte?

Zabere to jen 7 min času

16. Podnikání

CO JE TO PODNIKÁNÍ?

Shodli jsme se na tom, že není vůbec špatné porozumět více tomu, co děláme. Porozumět těm nejzákladnějším základům podnikání. Pro ty, s kterými jsem se shodl, budu pokračovat…

Když základy, tak tedy základy. Tím nejzákladnějším pojmem je tedy slovo PODNIKAT! Uauu!!! Všichni jsme do toho vlétli po hlavě – myslím, do podnikání. A jaké to bylo? Tolik úsilí, tolik nových věcí, tolik nadšení… my jsme na začátku měli na vše řešení, bavilo nás podnikat.

Jenže co se s námi stalo? Už nás to podnikání tolik nebaví, když musíme nějakého klienta dobývat – tak nás to otravuje, když máme vyvinout větší úsilí. Nechce se nám. Co se tedy stalo. Jednoduše – přestali jsme podnikat. Nevěříte? Tak se na to podíváme.

Co znamená slovo „podnikat“? Jednoduše vysvětleno synonymem (jiným slovem stejného významu) „uskutečňovat“. Čili máme na svět přivádět věci, které ještě neexistují. Výrobky, služby, řešení, pravidla atd., my je musíme vytvořit!! Ale jak chcete tvořit něco, co neexistuje bez úsilí, bez dobývání a trpělivosti?

Opravdový PODNIKATEL dělá pouze dvě akce. První akcí je vytvoření myšlenky a tou druhou je zrealizování této myšlenky. PODNIKAT ve své podstatě znamená z ničeho vyrůst, vzklíčit. Jinými slovy z ničeho udělat něco.

Například podnikatel vymyslel, že lidé budou létat, a vynalezl letadlo a až potom to letadlo vzniklo fyzicky a uskutečnil se první let.

PODNIKAT ZNAMENÁ TVOŘIT!

Ten podnikatel, co přestal tvořit, ten podnikatel, co jede setrvačností a spotřebovává to, co již v minulosti vytvořil, pomalu spěje k zániku – on nic nového netvoří a je v podstatě otrávený, když po něm někdo něco chce, a já to chápu. Co má dělat, když vše má? ON PŘESTAL TVOŘIT… Už se jen veze…

Klidně netvořte, je to Vaše věc, je to Váš postoj ke svému dítěti, ale co se stane, až to všechno projíte? Pravda, někteří jsou už tak bohatí, že ten majetek neutratí ani dalších pět generací, ale pozor, peníze jsou kulaté a nikdy nevíte, kam se mohou zakutálet.

Vy, co cítíte, že jste „vyhořelí, unavení a chcete se vším praštit, nebo Vám došly nápady – to není kvůli tomu, že jste zestárli, prostě jste přestali PODNIKAT!

CHCETE SE VRÁTIT ZPĚT DO SVÉ HRY?

CHCETE BÝT OPĚT TÍM SILNÝM A KREATIVNÍM PODNIKATELEM?

CHCETE NAJÍT NOVOU CHUŤ DO PODNIKÁNÍ?

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek