MOTIVACE A PŘEŽITÍ

Zabere to jen 4 min času

MOTIVACE A PŘEŽITÍ

Co je to přežití? Přežití může být chápáno jako živoření, muže být zaměňováno s bídou, špatným žitím. V našem případě se díváme na schopnost přežít, jako na souhrn aktivit, které nám zajistí další život. Nemluvíme o kvalitě, nebo úrovni přežití, poněvadž ta může být pro každého jiná.

Jaká je největší motivace člověka, co je tou hybnou silou? Jsou to peníze, nebo různé výhody, touha po dosažení nějakého cíle, nebo hrozba a nebo různé jiné věci tohoto života?

Lidé na celém světě hledají ten nejlepší způsob, jak motivovat své okolí. Majitelé firem se mne často ptají: „jak mám motivovat své pracovníky?“, nebo říkají „já už nevím, jak je mám motivovat, už jsem zkusil vše a nic nezabralo“, toto zní jako stížnost, jako stav, kdy je člověk úplně bezradný ohledně motivace – jako by nenašel ten pravý způsob...

A tak to vypadá že předmět motivace zůstává něčím tajemným... Ne, není to tak nedostupný předmět. Zkusím Vám to objasnit.

Před pár lety jsem se vrátil z Afriky, konkrétně ze Zanzibaru. Je to krásná země, svým způsobem. Každý se na krásu dívá jiným pohledem, proto bych tuto zemi, spíše jako krásnou, nazval zajímavou. Je tu toho mnoho, co se dá prozkoumávat, mnoho neznámého a mnoho nepochopitelného, mnoho odlišného.

Lidé na Zanzibaru žijí svým tempem. To tempo je velmi pomalé, proto toho moc nestihnou udělat a také toho moc nemají. Nemít moc je silné slovo, oni nemají nic. Tam se neřeší odpadky, poněvadž oni moc odpadků nemají, děti si tady hrají s klacky a kamínky – tablet je pro mnohé pouhou sci-fi.

Obydlí jsou skromná, bez oken, často bez elektřiny. Voda se napouští u veřejných pump a televize je v dědinách také na veřejných místech, kde se sousedé setkávají večer u fotbalu.

Velmi skromné a co je zajímavé, také jim vyhovující. Oni jsou takto šťastní, i když nám to může připadnout nemyslitelné. Dávat jim motivaci penězi, nebo výhodami, je nefunkční - jak je historicky doložitelné.

Co je tedy tou jejich hlavní motivací? Tam v Africe bylo vidět nejlépe, co je to pravá motivace - ti lidé chtějí přežít a chtějí přežívat tak, jak to dělají a pokud jim někdo ukáže, že mohou přežívat jinak, asi o to ani nebudou stát, alespoň ne hned.

Přežití je hlavní motivací a pokud lidé pochopí, co zahrnuje jejich přežití, tak ví a jsou motivovaní.

To, jak lidé přežívají, hodně závisí na schopnosti uvědomovat si svůj stav - svoji situaci. Uvědomovat si, co je důležité a co není důležité ohledně jejich přežití, pokud jsou lidé slepí, těžko mohou být motivovaní.

Motivovat je jednoduché a ti, co to umí, mají kolem sebe šťastné, pracovité a úspěšné lidi. Pokud v motivování svého okolí vidíte složitost – Vám mohu pouze říci, vše se dá naučit, ale také můžete jít pokus omyl...
Kolik Vás to ale bude nakonec stát?!

Zavolejte mi: 602 555 088. Spolu zvládneme motivovat Vaše okolí směrem k lepšímu přežití.

CHCETE, ABY LIDÉ BYLI LOAJÁLNÍ?
CHCETE MÍT DOBŘE MOTIVOVANÉ PRACOVNÍKY?
CHCETE, ABY VAŠI LIDÉ BYLI ZODPOVĚDNÍ?

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!

Josef Orálek

602 555 088
josef.oralek@litecom.cz
www.litecom.cz