Je možné mít firmu dle svých představ?

Zabere to jen 4 min času

Je možné mít firmu dle svých představ?

Chtělo by se mi říci pár „společenských frází“, jako je: „to je snad jasný, to záleží na okolnostech, …“, ale neřeknu.

Protože vím, že každý může mít v životě to, po čem touží. Že dosahování cílů je přirozená lidská vlastnost, takže na tuto otázku není nutné odpovídat – je třeba si položit jinou otázku.

JAK DOSÁHNOUT TAKOVÉ FIRMY, JAKOU CHCI MÍT?

CÍTÍTE TEN ROZDÍL?

Tato otázka už jen tím, že si ji položíte, ve Vás vyvolá tvůrčího ducha a toho potřebujete, poněvadž pokud nevíte jak, k cíli se těžko dostanete.

Takže spolu vytvoříme jeden příklad, nám všem podnikatelů velmi blízký.

JAK MÁM DOSÁHNOUT IDEÁLNÍ FIRMY?

To je otázka, na kterou se snaží již mnoho let nalézt odpověď miliony lidí. Ale ne každý při cestě za hledáním této odpovědi uspěl a někteří za svou nevědomost zaplatili příliš krutou daň.

A já pro Vás nějakou tu odpověď mám. Ne že bych byl bůh, nebo měl nadpřirozené schopnosti, ale pár nezvládnutelných situací ve firmách jsem pomohl podnikatelům zvládnout – přesněji řečeno, jednalo se o stovky situací, navíc s vyjádřením svých klientů o tom, jak jsme dosáhli úspěchu.
A já se o tyto postřehy s Vámi v tuto chvíli podělím.

Ale nejdříve Vám ukáži dva přírodní zákony, o které se při řešení problémů spojených s podnikáním, a nejen s podnikáním opírám:

  • Každý problém má více, něž jedno řešení.

  • Člověk je do problému příliš zapletený, aby možné řešení viděl.

Takže, jak vyřešit každý problém v podnikání?

  • je třeba si uvědomit, že k tomu, abych zvládl všechny problémy ve své firmě, potřebuji mít nadhled, musím vidět věci objektivně a nezaujatě, a to je pro tak zaujatého člověka jako je majitel firmy velmi těžké

  • najdu si někoho, kdo mi nadhled nad mou situací poskytne a rozhodnu se, že mi s mými problémy pomůže, někoho kdo rozumí podnikání a je nezaujatý a má výsledky

  • jsem upřímný a nechám se koučovat

  • kroky ke zvládnutí situace vždy stanovuji naprosto svobodně, i když jsem korigován ze strany kouče – podotýkám také svobodně

  • plním všechny dohodnuté úkoly, když se zaseknu vždy kontaktuji kouče

  • vždy jsem na každé zvládání úkolů (nepořádku) ve firmě náležitě připravený

  • jsem ve stálé komunikaci s koučem a asistentkou při plnění věcí

  • mám jediný zájem „mít firmu takovou jakou ji chci já mít, ne takovou, jakou ji chce mít mé okolí

Výše uvedené kroky Vás nakonec dovedou ke zvládnutí situace a k tomu, co skutečně chcete.

Nikomu se nenutím, já svou práci dělám proto, že jsem v životě měl hodně nezvládnutých situací a bylo mi pomoženo a já chci jen to, co fungovalo u mne rozšiřovat dál.
Pravda, nebylo to vždy příjemné, ale když vymetáte komín, musíte počítat, že se u toho umažete a někdy je lepší, když se o tu špínu máte s kým podělit.

Mít firmu v dobré kondici, být spokojený a úspěšný majitel, to je normální věc. Ten, kdo se odchýlil z cesty za tímto cílem, byl vždy majitel sám, ale bohužel si to neuvědomil, a tak šel dál tam, kde ho nečeká nic dobrého. A já chci, aby se Vám všem dařilo!

Otočit směr dějin, ukázat záda nepříznivým okolnostem a vydat se správným směrem – to je úkol podnikatele, majitele firmy a také je to Vaše schopnost, kterou máte a někdy ji stačí pouze oprášit.

Takže pojďte na to, jsem připraven s velkou prachovkou:).

CHCETE MÍT FIRMU V DOBRÉM STAVU?
CHCETE MÍT SÍLU POSTAVIT SE VŠEM TOLERANCÍM?
CHCETE MÍT SEBEVĚDOMÍ A JISTOTU V PODNIKÁNÍ?
CHCETE MÍT SÍLU PŘEKONAT KAŽDOU NEPŘÍZNIVOU SITUACI?

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!!!!

Josef Orálek
602 555 088
josef.oralek@litecom.cz