Děti a podnikání

Zabere to jen 4 min času

DĚTI A PODNIKÁNÍ

Který podnikatel by nechtěl mít ze svého dítěte nástupce? Podotýkám úspěšného nástupce. Samozřejmě, že šance na úspěch tohoto přání jsou ovlivněny mnoha faktory, ale už od prvních krůčků dítěte můžeme pilně na této budoucnosti pracovat. Jak? Snadno.

Je podnikatel i rodič? Je dobré vědět, co dítě podnikatele řeší, jak se dívá na svět? Co by chtělo a co by nechtělo? Dnes je doba velmi divoká, která přináší mnoho starostí. Co si asi o tom zmatku a bláznění říkají naše děti? Víte to?
Věřím, že každé dítě má svůj upřímný a neobroušený postoj k tomu co se děje, zvláště když nedosahuje ani -nácti let.

Pokud se o jeho názor zajímáte, pokud se zajímáte o něj, jistě Vás překvapí informacemi, které jste možná ani netušili.

Asi by bylo velmi zajímavé, jak by se děti vyjadřovali o nás podnikatelích, bez ohledu na šílenství okolo „bacilonosičů“. Jak se na nás dívají děti jako na rodiče? Máme čas si je pořádně vyslechnout?

A víte co bude dělat člověk, který nemůže vyjádřit svůj názor, který nemá okolo sebe porozumění toho, co říká? Přestane si tvořit názory.

Tvoření myšlenek, pohledů, postojů je základním předpokladem proto, aby člověk v životě uspěl. Bez schopnosti tvořit si tyto své pohledy, postoje atd., je člověk odsouzen k závislosti na těch, kteří si je tvořit umí a mohu Vám říct, že někteří toho umí pěkně zneužívat! Však se podívejte na titulky novin, jak novináři lidem bez názoru vštěpují své pohledy, názory, hlediska ať už správná nebo nesprávná.

DĚTI POTŘEBUJÍ TVOŘIT.

Pomozte jim a podpořte je v této činnosti, ony mohou mít někdy špatnou náladu, mohou odporovat, ale když si je pořádně vyslechnete a zjistíte co skuetčně chtějí – uděláte si na ně čas a pak jim pomůžete zrealizovat to, co si děti přejí, může z nich vyrůst podnikatel a možná to Vaše dědictví zestonásobní.

Ať je dítě malé nebo je to již dospělý jedinec, komunikace s dětmi je investice, která Vám může vynést více než úspěch na akciových trzích. Tak se do toho dejte a uspějete Vy i dítě.

Pokud Vám to bude drhnout, je Vaše komunikace s dětmi narušena a je třeba udělat pár kroků, které Vám pomohou Vaši komunikaci opravit – já tyto kroky znám a jsem schopen s nimi pomoci i Vám.

Tak volejte!

Při výchově budoucích podnikatelů Vám přeji samé jedničky!

CHCETE MÍT DOMA ÚSPĚŠNÉ PODNIKATELE?
CHCETE DOBŘE PLNIT SVOJI ROLI RODIČE?
CHCETE SI ROZUMĚT SE SVÝMI DĚTMI?
VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!

V Brně dne 16.4.2020

Josef Orálek