Honba za penězi

Zabere to jen 5 min času

Honba za penězi – CO JE PRO ČLOVĚKA CENNĚJŠÍ

Honba za penězi již v naší dlouhé historii zavedla velké množství jedinců do míst, odkud se těžko vrací k normálnímu životu, a většina z nich zůstala do smrti chudá.

Ještě méně lidí, kteří chtěli být též bohatí, prorazilo, zvládlo situaci i přes velké množství překážek a nakonec zvítězilo.

V čem se odlišovali? Myslím, že rozdílů bychom našli více, ale o jednom bych se chtěl zmínit.

Je to motivace. Největší podnikatelé, ne spekulanti, dokázali zvládnout cestu k úspěchu pouze tím, že chtěli ostatním pomoci svými produkty a za to chtěli peníze. Měli v plánu něco prospěšného dát a něčím užitečným přispět. 

Na druhé straně byli a jsou lidé, kteří pilně pracovali na tom mít peníze, a bylo jim jedno, co za to někomu poskytnou. Motivace „mít peníze, i když jsem nepřispěl“, vedla k poškozování jejich okolí.

Jsou jen dvě možnosti, jak ovlivňuji okolí svou produkcí: buď jsem prospěšný, anebo svou prací škodím. Pokud člověk jde pouze po penězích a nekouká na výsledky své práce, dělá škodu. Motivace pouze penězi proto není úplně zdravá.

CHCI POMÁHAT, NEBO ŠKODIT – VYBERTE SI SAMI 

Co ty, jak jsi na tom? Proč děláš svou práci? Já sám jsem si zažil v životě oba stavy a mohu říci, že pomoc okolí přináší víc než jen peníze – přináší přátelství, pocit uspokojení a další neocenitelné výhody.

Kdežto člověk, který při honbě za penězi zapomene na to, kdo je a kde je, přijde o ty nedocenitelné výhody a často zůstává sám.

Já věřím, že Tvá pravá motivace je být prospěšný, ale co Tví pracovníci? Vím, jak zajistit, aby Tví lidé měli tu správnou motivaci – je to jednoduché, jen se do toho pustit.

CHCEŠ, ABY TVÁ FIRMA BYLA VYHLEDÁVANÁ?
CHCEŠ UKONČIT TEN NEKONEČNÝ KOLOTOČ OKOLO OTÁZKY „JAK JE MÁM MOTIVOVAT?“?
CHCEŠ BÝT DOBRÝM MAJITELEM NEBO ŠÉFEM?

POKUD MÁŠ ODVAHU, ZAVOLEJ A HNED SE DO TOHO PUSTÍME.

Držím Vám palce!

Josef Orálek
Litecom, s.r.o.
josef.oralek@litecom.cz
602 555 088