O čem to mluví... znáte to?

Zabere to jen 5 min času

1. Důvěra

BUĎTE SROZUMITELNÍ


Už se Vám někdy stalo, že jste hovořili s někým vzdělaným, který na Vás vysypal plno cizích, hezky znějících slov? Nebo Vám někdo řekl, že byl tam a dělal to? Jak jste se po takovém rozhovoru cítili? Co má společného srozumitelné vyjadřování s budováním důvěry? Tak se na to pojďme podívat.

Srozumitelnost je schopnost, která zajišťuje přenos informace k druhé osobě tak, aby ta druhá osoba jasně viděla to, co jí je sdělováno.
Jasně vidět znamená vytvořit si představu bez jakýchkoli pochybností.

Šéf dá příkaz svým pěti podřízeným „je nutné to zvýšit!“ Podřízení jsou lidé a člověk je od přírody líný. Každý si pod slovem „to“ představí něco svého. A je jich pět, to znamená pět představ. Všichni nadšeně úkol splní a odnesou šéfovi. Šéf se podívá na splněné úkoly a říká „já toto nechtěl, já chtěl tamto“. Co si představí podřízení teď? Řeknou si „ten náš šéf je blázen, on neví, co chce“. Dá se člověku, který neví, co chce, věřit?
Koupíte si drahý přístroj, třeba notebook, dostanete k němu od výrobce návod a ten návod je v čínštině a ještě v turečtině. Chcete ten notebook používat, ale neporozuměli jste tomu jak. Nějak ho používáte a po čase se Vám rozbije. Zvýší se Vaše důvěra ve výrobce? Kde se stal problém?

Šéf, který není srozumitelný, vytváří zmatek a schopní se zmatku vyhýbají. Jak může takový šéf vést lidi, když nedokáže předat jednoduché informace tak, aby jim všichni jasně rozuměli?
Jak chce prosperovat, když nedokáže zajistit, že mu ostatní rozumí? Co se stane, když si lidé nerozumí? Rozejdou se, nebo začnou proti sobě bojovat… Posilují rozchody a války důvěryhodnost? Jakou má pověst firma, ve které se stále střídají zaměstnanci?
Takových příkladů v práci i v životě najdeme mnoho.

Lidé, kterým není rozumět, většinou zůstávají osamoceni se svými ideály a sny. Je to to, co chcete Vy?

SROZUMITELNOST JE ZÁKLADEM K VYTVÁŘENÍ DŮVĚRY A PROSPERITY.

Srozumitelnost je schopnost každého z nás, máme ji, ale nějak jsme ji zapomněli používat. Chcete vědět proč? Chcete vědět, jak ji opět získat?

BUĎTE ŠÉFEM, KTERÉMU JEHO PODŘÍZENÍ ROZUMÍ!!!
STAŇTE SE JEDNODUŠE SILNÝM MAJITELEM FIRMY!!!
BUDUJTE DŮVĚRYHODNOU A SILNOU ORGANIZACI!!!

Objednejte si schůzku s naším obchodníkem a on Vám s tím pomůže.


Josef Orálek


Pokud jsem pro Vás někdy nesrozumitelný, není to záměrně, napište mi, rád Vám vše, co nevíte, objasním.