Umíte udržet firmu v kondici?

Zabere to jen 5 min času

14. Úspěšná firma

ÚSPĚŠNÁ FIRMA SE STÁLE UDRŽUJE V DOBRÉ KONDICI

Co znamená udržovat se v kondici? Proč je to tak důležité a kdo by měl být tím „údržbářem“? Může se firma udržovat v kondici?

Každý člověk, věc nebo skupina lidí nebo věcí, dokonce i zvířat se musí udržovat v kondici. Vím, asi si říkáte, „jak to může s jistotou tvrdit?“ Myslím, že mohu – podívejte se na sportovce, který se udržuje v kondici a navíc svou kondici ještě zlepšuje. Jak ho vnímá jeho okolí? Jak je žádaný? Jak dokáže přitáhnout pozornost? A o kolik víc je schopen vydělat peněz?

Nebo žena, nebo muž. Ti, co se drží v kondici, mají fyzičku, dobře vypadají, jsou zdraví… prostě se drží v kondici, aby mohli přežít. Teď se podívejte na zchátralého bezdomovce, který páchne, s kým raději budete s takovým pobudou, nebo člověkem v kondici.

A když vezmeme nějakou věc, třeba auto: to první je čisté, udržované, má nové pneumatiky, dolitý olej, pravidelný servis, prostě je v dobrém stavu, to druhé je rezivé, kola má sjetá, všechny kontrolky na budíku hrají světelnou show a řidič nikdy neví, zda dojede. Teď, kterým pojedete raději, s kterým je jízda bezpečnější, které dojede k cíli?

A teď firma, určitě jste zažili, kdy byla některá z firem ve Vašem okolí v kondici. Třeba některý z Vašich dodavatelů: jak se to projevovalo? Platil včas, stále se rozvíjel, mluvilo se o něm dobře – jak mu věřilo jeho okolí? Jaký postoj jste k němu měli Vy?

Nebo můžeme uvést nějakou firmu, třeba známou značku, která o kondici v dobrém stavu neudržela – Nokia, nebo Wartburg – je otázka, jestli v tomto případě někdy v kondici byl.

FIRMA V KONDICI JE DOBRÝ PARTNER – A PO DOBRÉM PARTNEROVI VŠICHNI TOUŽÍME.

Nebo to tak není? Myslím, že já chci mít dobrého partnera, který mi opraví vůz nebo mi dodá papír do kanceláře.

Dostat se do kondice a být v kondici jsou dvě věci. Ta první není tak složitá – ta druhá není nemožná alespoň ne pro mě, poněvadž vím, jak toho dosáhnout. Pokud majitel není schopen udržet svou firmu v dobré kondici, může počítat s kritikou, posměchem a nekonečnou řadou nikdy nekončících problémů, což může být dobrodružné, ale také nebezpečné a ubíjející.

Naučte se, jak udržet svou firmu v dobré kondici – zavolejte, vím, jak na to.

CHCETE UMĚT VYTÁHNOUT FIRMU DO NEJVYŠŠÍCH OTÁČEK?

CHCETE UDRŽET VYSOKÝ VÝKON SVÝCH LIDÍ?

CHCETE MÍT VYSOCE EFEKTIVNÍ FIRMU?

VY, CO TO CHCETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek