Máte ve firmě nějakého sólistu, nebo individualistu?

Zabere to jen 5 min času

14. Úspěšná firma

V ÚSPĚŠNÉ FIRMĚ LIDÉ SPOLUPRACUJÍ

Vždy když vytvořím název nějakého příspěvku, tak si říkám, to bude dobrý, po chvíli se na ten název podívám a znovu si říkám, „není to moc jednoduché, nevyžaduje můj čtenář něco náročnějšího?“. Podívejte, co je jednoduché, to je účinné, a co je účinné, to je žádoucí.

Kdyby na světě existovala opravdová účinná dieta, která by zaručovala štíhlé tělo, bez námahy a s možností jíst, jak se komu zlíbí – byla by žádoucí, ne, šla by přímo na dračku…

Takže máte pravdu, je tak jasné, že by se jeden pozastavil, proč plýtvám časem a „inkoustem“, ale je to také tak jasné, že se velmi často setkávám s různými postoji, za kterými moc spolupráce nevidím.

Majitel firmy – vážená a všemi respektovaná osoba – říká, „musíme zabrat, musíme najít do konce měsícem někde asi 2 miliony, je to nutné pro přežití firmy“, z obchodního oddělení se ozývá, „to nejde, to nemůžeme zvládnout, kdo dneska dělá aktivní obchod, musíme čekat, až nás někdo osloví, máme špatné a drahé výrobky atd.“.

Jak to, že majitele nerespektují, jak to, že mají mnoho výmluv, mají mnoho chytrých rad, týkajících se práce jiných lidí, oni vědí přesně to, co by měl udělat ten druhý – je toto spolupráce? Možná podobné věci taky zažíváte?

POKUD NENÍ SPOLUPRÁCE, NASTANE NAPĚTÍ.

Víte, o čem mluvím, spolupráce je spolu dělat věci tak, aby z toho byl dobrý výsledek. Představte si trenéra Barcelony, jak říká hráčům, prohráváme, musíme udělat to a to a toto a hráči mu na to řeknou, že na to kašlou, že nemají už chuť hrát a ať si to zařídí brankář, on neumí chytat – on to pokazil.

Co vznikne, když jdou energie proti sobě, u člověka se to někdy projevuje tlakem v břichu, nebo bolestí v hlavě, nebo rozčilením a někdy to dojde až do stavu, že člověk má takový zmatek, že už si není jistý vůbec ničím… a k čemu je majitel v takovém stavu?

Co vlastně vytváří v lidech takovou nevoli? Je to jedna zásadní věc, je to nepochopení. Když mluvím o nepochopení, mluvím o vážné věci, setkávám se s tím každý den. Pokud lidé nepochopí, na čem firma stojí, nemá osvojené základní nástroje organizace – spolupráce nenastane.

Je škoda plýtvat energii, která se zastaví ještě před branami Vaší firmy, stojí to úsilí a nemá to efekt, příliš námahy a příliš nervozity a to je vše… Pojďte se seznámit se všemi nástroji, které potřebujete k vytvoření úspěšné firmy. Zavolejte a zajistíme ve Vaší firmě plné pochopení všeho, co potřebují znát.

CHCETE MÍT ÚSPĚŠNOU FIRMU?

CHCETE MÍT SPOLUPRACUJÍCÍ PERSONÁL?

CHCETE MÍT DOBRÉ VZTAHY NA PRACOVIŠTI?

VY, CO TOTO CHCETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek