Umíte předat kompetence a odpovědnost lidem?

Zabere to jen 6 min času

13. Mistrovské vedení

ZODPOVĚDNÝ VEDOUCÍ JE…

Zodpovědnost je velmi diskutovaná otázka v oblasti vedení firmy, rodiny nebo jiné společnosti lidí. Takže se jí musíme věnovat i v našem seriálu o mistrovském vedení. Když mistrovské vedení, tak bychom měli hovořit o mistrovské zodpovědnosti.

Mistrovský je takový, který se týká něčeho, co označuje vynikající zdatnost, kvalitu, zručnost a označuje oblast, kterou ovládá opravdový odborník.

Zodpovědnost označuje schopnost člověka, který umí zajistit a uřídit věci kolem sebe a je příčinou, že se věci kolem něj dějí.

Mistrovská zodpovědnost vedení je zodpovědnost na té nejvyšší úrovni a tou je schopnost zajistit, aby všichni podřízení měli svou zodpovědnost! Takto je to jednoduché…

Například můj obchodník má zodpovědnost za dostatečný počet konzultací v obvyklé ceně, on má tu zodpovědnost a musí každý den zaplnit konzultantův diář. Je to jeho problém, on ho přijal a musí dělat takové opatření, aby to dopadlo. On mi nevolá a neříká „to nejde, lidi neplatí, je to moc drahý“. On má opravdovou zodpovědnost, poněvadž já jsem mu ji dal a on ji přijal.

Na druhé straně existují lidé, kteří chtějí být obchodníky, hlásí se do firem a plní nadšení tvrdí, že obchod chtějí dělat. A hned za tím dodají, že potřebují 30 000 Kč fix, potřebují auto, potřebují telefon, potřebují luxusní kancelář, reklamu atd. A když řeknete „dobře dostanete to, ale co mi za to dáte?“, oni pouze odpoví „když to půjde, tak donesu obchody“. TOTO NENÍ ZODPOVĚDNOST.

BEZ SCHOPNOSTI PŘEDAT ZODPOVĚDNOST NEEXISTUJE MISTROVSKÉ VEDENÍ.

Vlastně pokud neumíte vést lidi k zodpovědnosti, nejen že Vám zůstane všechna práce, ale budete ve svých řadách mít mnoho parazitů, poněvadž vedoucí bez schopnosti předat zodpovědnost přitahuje právě tyto nezodpovědné – podívejte se na sociální politiku.

Naučte se přivádět své podřízené k zodpovědnosti, naučte se mistrně vést, nebo tuto práci nedělejte, poněvadž se po čase stanete otrokem své vlastní firmy.

CHCETE BÝT SCHOPNÝMI VŮDCI?

CHCETE UMĚT PŘIVÉST LIDI K ZODPOVĚDNOSTI?

CHCETE, ABY VÁS VAŠE PODNIKÁNÍ NEZATĚŽOVALO?

 

VY, CO SI TOTO PŘEJETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek