Jak mít hromadu peněz?

Zabere to jen 6 min času

12. Peníze

CO TEDY TY PENÍZE JSOU?

Ukázal jsem Vám několik pohledů na finance. Pokud se na ně podívám objektivně, tak pořád vidím pouze potištěný papír a z hlediska užitné hodnoty se s nimi dá pouze zatopit a moc se neohřejeme.

Jenže jsme se rozhodli, že budeme tuto hru s penězi na tomto světě hrát. Na druhé straně nám to umožňuje vzájemně si vyměňovat výsledky naší práce. Díky penězům můžeme vyměňovat velké množství různých výrobků nebo služeb. Jak bychom to dělali bez peněz? Tady by žádný výměnný systém nefungoval.

Takže se shodneme, že bez peněz to v těch našich firmách těžko půjde. Peníze jsou a budou součástí našich pracovních i osobních aktivit. Říká se „bez peněz do hospody nelez“, pokud bychom vzali toto jako fakt, tak by lidé, kteří do hospody nechodí, byli zvýhodněni – bohužel tomu tak není, protože v podstatě, kamkoli přijdeme, peníze potřebujeme.

Všechno si to shrneme. Co tedy peníze jsou? Pro lepší pochopení se nejdříve podívejme, co peníze nejsou:

•    nic, co by nám dalo nějakou užitnou hodnotu – představte si, že byste měli peníze, ale žádný výrobek, k čemu by Vám byly?
•    nic, co by přineslo člověku štěstí – viděli jste někdy šťastného člověka, který nic neumí, ale hodně toho nakradl?
•    nic, co by Vám dalo dobré vztahy – za peníze si opravdové přátelství nikdy nekoupíte, právě naopak.

Co tedy peníze jsou?

PENÍZE JSOU PROSTŘEDEK VÝMĚNY. JE TO POUKÁZKA, KTEROU SMĚNÍME ZA VÝSLEDKY NAŠÍ PRÁCE, A ZA TUTO POUKÁZKU SI MŮŽEME POŘÍDIT VĚC, KTEROU VYTVOŘIL NĚKDO JINÝ.

Je nad slunce jasné, že ten, kdo umí dělat svou práci dobře a má výsledky, tak peníze má. Moje přání je, abyste peníze měli, tudíž se jako kouč musím postarat, abyste měli výsledky. Je mnoho oblastí, které musí podnikatel zvládat: obchod, finance, výrobky, lidi atd., na vše jsou jednoduché nástroje, které přináší výsledky, a tudíž peníze.

Na závěr tohoto malého seriálu o financích Vám chci poděkovat za to, že dáváte lidem práci, že jste trpěliví a že umožňujete lidem dobře žít. Bez Vás bychom měli mnoho bankéřů a taky velký hlad. Držte se a BUĎTE BOHATÍ!!! Zasloužíte si to.

CHCETE MÍT STÁLE LEPŠÍ A LEPŠÍ VÝSLEDKY?

CHCETE MÍT DOST PENĚZ NA ROZVOJ?

CHCETE TO S PENĚZI UMĚT?

NECHTE SE VYTRÉNOVAT V ÚSPĚŠNÉHO PODNIKATELE!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ TO ZVLÁDNEME!!!


Držím Vám palce!


Josef Orálek