Kdo nemá a nebude mít peníze?

Zabere to jen 5 min času

12. Peníze

KDO NEMÁ A NEBUDE MÍT PENÍZE?

Co to je za otázku? Existuje na ni mnoho odpovědí. Tak za prvé, určit kdo peníze má a kdo ne, je velmi nesnadný úkol. Poněvadž každý se dívá na tuto problematiku jinak. Dále je velmi obtížné určit, co to znamená nemít peníze z hlediska množství. Když má bezdomovec pět korun, má peníze, nebo ne?

Tento kousek příspěvku píši jako výstrahu pro ty, co peníze chtějí mít. Jak jsem již napsal, mám zájem o to, aby byl každý bohatý, jak chce, aby toho dosáhl poctivě a byl hrdý na to, co vytvořil!

Mám pro Vás pár pohledů na člověka, který mít peníze nebude. A když ano – stejně mu nepatří.

Když potkáte člověka, který je vedený na úřadu práce, a vůbec mu nevadí, že je živený ostatními, co si pomyslíte? Tento člověk si tak zvykl na to, že proto, aby mohl něco vlastnit, stačí, aby se nalepil na ty, co jsou schopni tvořit hodnotné výsledky pro společnost. On ani nemůže vědět, zda mají peníze nějakou hodnotu, a už vůbec neví, jak mít peníze, poněvadž on pro to nic neudělal, aby je měl, a mnohdy už ani neví, co by udělat měl, tak je odkázaný na almužnu.

Je tu též přepracovaný zaměstnanec, předhazující svému šéfovi, jak velký problém je pro firmu pracovat, jak je vše těžké a jak je jediným věrným, který se alespoň snaží, na rozdíl od těch ostatních. A šéf pořád poslouchá a začíná věřit tomu, že v dnešní době je opravdu těžké až nemožné se prosadit. Časem už nemá firmu, už mu zbyl jen ten snaživec, který mu po celou dobu hladil ego, aby nebyl prokouknut. Šéf je na mizině, nemá peníze, ale má snaživce a je mu vděčný za jeho loajalitu, a také si ho vydržuje až do posledního dechu. Když šéf naposled vydechne – snaživec se jde „snažit“ jinam.

PENÍZE SE VYHÝBAJÍ TĚM, CO NEMAJÍ VÝSLEDKY, A TĚM, CO SE TĚMITO LIDMI OBKLOPUJÍ.

Život je příliš krátký na to, aby byl promarněn snahou o dobytí nějakého cíle s lidmi, kteří jsou velmi dobří v „lezení do zadku“. Ono je jednodušší trochu „nasmrádnout“ než se zpotit a vytvořit hodnotný výsledek a dnešní pračky toho dokážou vyprat:).

Pokud chcete mít peníze, naučte se rozpoznávat lidi podle toho, zda s nimi dobudete Vaši vysněnou metu, nebo s nimi bude velmi „příjemná“ konverzace – bohužel pouze na chvíli, než Vám dojdou prostředky.

PARAZITOVÁNÍ NENÍ VYDĚLEČNÁ ČINNOST PRO FIRMU, POUZE PRO PARAZITA.

Jsou způsoby, jak celkem přesně zjistit, zda k Vám přišel ten správný člověk. Zavolejte mi a já Vám tyto schopnosti dám!


CHCETE SE STÁT ODBORNÍKEM NA ODHAD KVALIT ČLOVĚKA?

CHCETE UŽ DOPŘEDU VĚDĚT, ZDA VÁŠ VÝBĚR JE DOBRÝ?

CHCETE RYCHLE ZJISTIT, ZDA JE VE VAŠÍ FIRMĚ PARAZIT?

NECHTE SE VYTRÉNOVAT V ÚSPĚŠNÉHO PODNIKATELE!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ TO ZVLÁDNEME!!!


Držím Vám palce!


Josef Orálek