Šetříte rádi?

Zabere to jen 6 min času

12. Peníze

JE PRAVDA, ŽE TEN, KDO ŠETŘÍ, MÁ ZA TŘI?

Touto otázkou jsem se také chvíli zabýval. Zajímalo mě, proč banky, spořitelny, pojišťovny a jiné ústavy používají šetření penězi jako silný marketingový nástroj, aby je vybrali od lidí. A jak je možné, že na to lidé slyší? Co vede bohaté lidi k tomu, že si kupují drahá auta, když díky šetření člověk zbohatne, jak se často uvádí?

Třeba takové BMW řady 5 stojí cca 1 500 000 Kč. Škoda Octavia stojí 500 000 Kč. Tato auta nejsou stejná, ale udělají úplně stejnou práci. Za jedno BMW je možné koupit tři octavie. Tak proč bohatí lidé kupují BMW, mercedesy, audi, jaguáry atd.?

A nejsou to jen auta, ale mnoho jiných luxusních věciček, které stojí opravdu několika násobně více než jejich „méně kvalitní bratříčci“.

Takže jak to vlastně je s tím šetřením a zbohatnutím. Nemusíte brát mé myšlenky jako absolutní pravdu, je to jen názor na tuto problematiku. Můj postoj je, že šetřit se má a nemá – to jsem to moc nevyřešil:).

Abychom tento zmatek odstranili, tak si zopakujme definici šetření. Šetření penězi je postoj, kdy neutrácíme za zbytečnosti. A tady je první problém. Co je to zbytečnost? Pro každého něco jiného.

Například když si chci koupit něco dražšího, což vyžaduje delší shromažďování finančních prostředků, mohlo by se říci, že šetřím na něco…, neschovávám peníze na horší časy.

Pokud schovávám peníze na „kdyby náhodou něco“, je to mrtvá energie. Raději finance vezmu a dám je do něčeho, co zlepší můj život. Dovolená s rodinou, ženě nový kabát, dětem lepší školu. Myslím, že peníze patří dát tomu, kdo mi zlepší život. Takže extrémní utrácení za cokoli je pro mě nesmysl.

Když člověk šetří, věnuje pozornost stále tomu, že se mu může něco stát, raději si nekoupí ani nové boty a stále chodí v těch ošoupaných – moc dobré jméno si nedělá a do hrobu si ty peníze nevezme. Takže extrémní šetření je také nesmysl.

KAŽDÁ SITUACE VYŽADUJE ROZUMNÝ POSTOJ K PENĚZŮM.

Majitel firmy si sám určuje pravidla, která upravují zacházení s penězi. Pokud tato pravidla postrádají rozum, peníze nikdy majitel mít nebude – ať šetří, nebo utrácí, a to ve všech oblastech ekonomiky firmy.

Pravidla, kdy šetřit a kdy utrácet, se za dobu používání peněz tak zamotala, že dnes má mnoho firem zmatek a potíže s penězi.

Přináším jednoduché nástroje a pravidla, které umí tyto zmatky uklidnit a nasměrovat firmu k prosperitě. Zavolejte a já Vám je dám.


CHCETE VĚDĚT, KDY A JAK POUŽÍVAT SVOJE PENÍZE?

CHCETE VĚDĚT, JAK DOSÁHNOUT STABILITY?

CHCETE VE SVÉM PODNIKÁNÍ EXPANDOVAT?

NECHTE SE VYTRÉNOVAT V ÚSPĚŠNÉHO PODNIKATELE!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ TO ZVLÁDNEME!!!


Držím Vám palce!


Josef Orálek