Kdo je opravdu bohatý?

Zabere to jen 5 min času

12. Peníze

BOHATSTVÍ A PENÍZE

Kdo z nás by nechtěl být bohatý? Kdo by se nechtěl mít jako ty hollywoodské hvězdy, šejkové, byznysmeni, …

Dokonce dnes se úspěšnost lidí měří podle toho, jak velké konto mají. Bohatství je vyjadřováno v podobě domů, luxusních jacht, supersportovních vozů nebo šperků a dalších věciček, které jsme si vymysleli.

A já si myslím, že to tak má být. Člověk, který je úspěšný, má být bohatý. Je tu jedna otázka, jak ti všichni úspěšní lidé k bohatství přišli? Je tu mnoho spekulantů a jiných „podnikatelů“, kteří se dostali k majetku. Také je tu mnoho lidí, kteří pracovali, tvrdě dřeli, museli čelit různým nezdarům a také mají majetek.

Kdo je tedy bohatý? Je jedno, jak se člověk k bohatství dostane? Tak úplně ne. Podívejme se na to!

Bohatství je definováno jako hojnost hodnot nebo předmětů a hojnost je definována jako velké množství. Když řekneme bohatýr, představíme si silného, tvrdého, nekompromisního, odvážného, čestného muže, který jde za prospěšným cílem. Když si vybavíme nějakého spekulanta, tak vidíme neupřímného člověka, který hledá slova, aby něco mohl říci, a říká něco jiného, než činí. Vytváří zmatek a myslí jen na svůj prospěch.

Tak kdo je tedy ten bohatý? Bohatství je hojnost hodnot. Velké množství hodnot, které majitel firmy vytváří pro sebe a své okolí. Tyto hodnoty pomáhají v přežití společnosti, ve které se majitel firmy pohybuje. Tam, kde se hodnoty omezily pouze na kus plechu a pomalovaný papír získaný na úkor okolí, tam vytvořené hodnoty ztrácí svou cenu (i když to tak nevypadá). Za vysokými zdmi a ochrankou si tito podnikatelé ani „své“ peníze pořádně neužijí. Pokud v životě nemohu říkat to, co si myslím, pokud se musím stále přetvařovat, co to je? To je vězení.

PRAVÉ BOHATSTVÍ A SVOBODA JDE RUKU V RUCE!

Když se moje konto rovná mému mentálnímu potenciálu, když pro mne peníze jsou pouze hodnocením toho, jak jsem ve svých aktivitách úspěšný, když rychlost toku mých příjmů je regulována mými schopnostmi, když mohu být hrdý na to, co dělám a co jsem dokázal, a když se mohu při tom všem pracovním vypětí podívat do očí svým kolegům, klientům, sousedům, rodině a nakonec i sobě – je bohatství tím, co mne má provázet životem, je to svoboda.

Můžete se podívat sami sobě do očí? To je otázka. Já věřím, že ano. Buďte bohatí. Vám, co to nejde, zavolejte, já Vás k tomu „dokopu“, když to opravdu budete chtít!

Zavolejte mi – jsem připraven to s Vámi rozjet!

CHCETE BÝT ÚSPĚŠNÍ A SVOBODNÍ?

CHCETE ZNÁT ZÁKLADNÍ PRAVIDLA, JAK SE STÁT BOHATÝM?

NECHTE SE VYTRÉNOVAT V ÚSPĚŠNÉHO PODNIKATELE!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ TO ZVLÁDNEME!!!


Držím Vám palce!


Josef Orálek