Peníze a svoboda?

Zabere to jen 6 min času

12. Peníze

PŘINÁŠÍ PENÍZE SVOBODU?

Když si definujeme, co je to svoboda, pak bude jednodušší zjistit na tuto otázku odpověď. Svoboda má několik definic. Nyní použijeme ty, které by v tomto kontextu dávaly smysl, ale neříkám, která z nich je správná – jen vyjádřím svůj názor. Tu svoji pravdu si umíte najít sami.

Máme tady svobodu jako bezstarostnost, bez omezení různými povinnostmi. Tudíž peníze mají přinést „bez starostnost“, prostě být bez povinností.

Slyšeli jste někdy? „Vydělám si prachy a od 35 let už budu jenom cestovat a užívat si života.“ Tady vidíme, jak mohou peníze přinést svobodu. Ale položme si otázku. Je to pravda? Opravdu se člověk stane svobodným? Co se stane s člověkem, který úplně přestane pracovat? Víte, co se stane s člověkem, když jde do důchodu? Přijde o svou schopnost – o schopnost cokoli tvořit a čehokoli dosáhnout. Tak tady máme pětatřicetiletého důchodce:).

Druhý pohled na svobodu může být zcela jiný. V tomto případě je svoboda možnost uplatnit svou vůli. Jednoduše realizovat své myšlenky bez omezení. Je to velmi podobné jak v minulém případě, ale v tomto případě tady není žádná bezstarostnost. Když mám peníze, mohu si pořídit věci, které chci. Také mohu získat více času.

Například když pracuji a musím zvládat mnoho věcí – obchod, finance, dodávku a ke všemu administrativu – tak toho udělám jen omezené množství. Když vydělám peníze a jsem schopen zaplatit asistentku, ubude mi kus práce, já získám více času na realizaci svých myšlenek. V tomto případě peníze přinášejí další rozvinutí schopností člověka.

PENÍZE PŘINÁŠEJÍ SVOBODU TĚM, KTEŘÍ JE UMÍ POUŽÍT PRO SVŮJ ROZVOJ.

Někteří teenageři říkají „vydělám balík a budu si žít“, oni koukají na ta videa těch slavných zpěváků, vidí reklamy na výhry v loteriích a pak touží po nekonečném bohatství, oni ho chtějí mít. Jak takový člověk dopadne?

Takový mladík úplně zapomíná, že peníze nejsou zboží nebo komodita, která se dá „nějak“ získat. Jemu začne být jedno, jak to udělá. Nakonec peníze získá, ale takovým způsobem, který ho přivede do vězení. Chtěl peníze, aby byl svobodný, ale je ve vězení… Ouuuuuu – sám to nechápe a neví, jak se to stalo. Vždyť chtěl získat jen to, co mu bylo nabízeno, a bezstarostně!

V podnikání je to stejné. Každá zkratka vede k prodloužení cesty a někdy dokonce o několik let. Buďte dobrými příklady pro své podřízené, buďte pracovití a rozvíjejte se a nikdy s tím nepřestávejte. Vždyť peníze přinášejí svobodu, když je umíte vydělat poctivě. A když s tím budete chtít pomoci, mám pro vás pár funkčních nápadů a neměnných zákonů o podnikání a penězích, které Vás posunou hodně dopředu.


CHCETE, ABY VÁM A VAŠEMU OKOLÍ PENÍZE PŘINESLY ROZVOJ?

CHCETE UMĚT ZVYŠOVAT SCHOPNOSTI SVÝCH PRACOVNÍKŮ?

CHCETE MÍT SPOLEHLIVÉ LIDI?

CHCETE MÍT SVÉ FINANCE V POŘÁDKU?

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ TO ZVLÁDNEME!!!


Držím Vám palce!


Josef Orálek