Peníze jsou potřeba!

Zabere to jen 5 min času

12. Peníze

JÁ POTŘEBUJI PENÍZE…

Kolikrát jsme slyšeli tu větu, kolikrát jsme narazili na tento problém, ať už to byl problém náš, nebo našeho okolí. Takového zaměstnance, který „potřebuje peníze“, takového můžeme najít na každém kroku.

Je špatné potřebovat peníze? Není, potřebujeme je všichni. To je fenomén této doby, je to hra a kdo jiný si tuto hru vymyslel než my – tak ji hrajeme. Hrajeme ji na úrovni jedinců, rodin, firem, států a jiných spolků. Jakou má ta hra úroveň, je pouze na nás.

Kdy potřebujeme peníze? No jsou tři případy potřeby financí – první důvod, kdy potřebujeme peníze je, když jsme o ně přišli.

Podíváme se na první případ potřeby financí. Udělali jsme si závazky a tyto závazky potřebujeme splnit. Táta koupil byt na hypotéku a teď musí svůj závazek zaplatit – potřebuje peníze.

Máme tady druhý případ, kdy potřebujeme peníze. Máme nápad, chceme ho realizovat, ten nápad rozvine to, co jsme již vybudovali, a přinese to další výnos, ale musíme zvětšit své závazky. V tomto případě potřebujeme peníze pro náš rozvoj. Něco jsme vymysleli a musíme to realizovat. Majitel firmy zjistí, že nestíhá v dodávce výkopových prací, tak se rozhodne, že koupí bagr, najme zaměstnance a tím firemní spotřeba financí stoupá. Firma se rozvíjí, potřebuje víc peněz.

Třetí případ potřeby peněz je, když jsme peníze použili nesprávným způsobem a teď nám chybí. Například manžel jde z práce domů po výplatě, potká kamarády a zajde na jedno – ranní příchod, následná hádka se ženou a hlava plná starostí, jak teď zaplatím své účty. Toto jsou výsledky jeho konání, jeho zodpovědnosti za své závazky. Potřebuje někde sehnat peníze.

Pokud potřeba peněz stoupá v poměru s mentálním rozvojem jedince a on je schopen rozpoznat, jak má s penězi zacházet, výrok já potřebuji peníze, není vůbec nic špatného.

POTŘEBA FINANCÍ ROSTE S ROZVOJEM NEBO ÚPADKEM JEDINCE ČI NEBO ORGANIZACE.

Může to znít dramaticky, alespoň se něco děje :).

Když slyším někoho, jak říká „já potřebuji peníze, vím, že musím zjistit víc, vím, že za tím vždy něco stojí“. Pokud se nedokážete podívat na důvody potřeby financí, tak můžete vychovávat nezodpovědného podřízeného – jaké to může mít následky, si dokážete domyslet. Neriskoval bych to. Gamblerů a jiných podobných individuí je v současné době již dost.

Potřeba peněz je součást života a může život výrazně vylepšit. Mnohem hrozivější stav je „já peníze nepotřebuji“, ale o tom příště. Takže naučte se pracovat s penězi, naučte se pracovat s lidmi, jako majitelé firem tím můžete v mnohém zlepšit svou úroveň přežití a pomoci v rozvoji i svému okolí. Okolí Vás za to bude respektovat! Práce s penězi je snadná a já Vám mohu pomoci, jak na to!

CHCETE UMĚT MOTIVOVAT SVÉ PRACOVNÍKY?

CHCETE UMĚT ZVYŠOVAT SCHOPNOSTI SVÝCH PRACOVNÍKŮ?

CHCETE MÍT SPOLEHLIVÉ LIDI?

CHCETE MÍT SVÉ FINANCE V POŘÁDKU?

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ TO ZVLÁDNEME!!!


Držím Vám palce!


Josef Orálek