Dosáhnete až na vrchol?

Zabere to jen 5 min času

11. Cíle

DŮLEŽITOST CÍLE?

Možná se budu opakovat, možná budou mé věty stejné, ale když mám dosáhnout úspěchu, tak musím stále dokola oprašovat základy, ty prvotní věci, bez kterých se neobejdete. To jsou zákony džungle. Prostě zákony, které jsou dané a jsou tu od nepaměti. Mezi takové základy patří tento „přírodní zákon“ (přírodní je proto, že ho nemůžete změnit) – cíl je to, co lidi pohání k lepším výsledkům. Je to základ pro výkon každého jedince. Bez cílů není možné přežít!

Když se podíváte na sportovce, který překonal rekord… Když se podíváte na matku, která vypustila svoje dítě do života… Když se podíváte na podnikatele, který postavil továrnu… Nebo když se podíváte na dítě, které se právě naučilo chodit… Co vidíte? Vidíte člověka, který to dokázal!!!

Jenže od začátku to tak nebylo. Sportovec se mockrát zadýchal, mockrát prohrál a mockrát protestoval… Matka zažila za osmnáct let výchovy dítěte nejednu těžkou chvilku… Podnikatel musel čelit neshodám, nedostatku peněz, nekvalitním pracovníkům, přísným zákonům a jiným nepříjemnostem… Dítě nevědělo, jak se používají nohy a mnoho slziček proplakalo, než se rozběhlo s jistotou za míčem… Ale všichni tito lidé dali do splnění svého cíle všechno úsilí a snahu a proč?

ONI VIDĚLI SVŮJ CÍL, MĚLI HO PŘED OČIMA A VĚŘILI V JEHO DŮLEŽITOST.

Mít cíl je jedna věc, ale znát jeho důležitost je úplně jiná liga. Například, když svému teenagerovi řeknete: tvým cílem je uklizený dům. Jakou reakci vnímáte? No tak jóóóó! On zná svůj cíl, on ví, čeho má dosáhnout, ale ta důležitost tam moc není. Co říkáte?
Pracovník, kterému nastavíte cíl, který má splnit a odměnu tomu odpovídající, a on ho stále neplní a nezlepšuje se. A pak Vám říká, „ale ono to jinak nejde a já nějak vyžiju“ – tento cíl pro něj není moc důležitý.

Kde je tedy problém? Ve schopnosti dát lidem důležitý cíl. Dát jim tolik důležitosti ve Vašem podnikání, jak je to jen možné. Ale jak na to? Jak dát člověku důležitý cíl, aby ho přijal a rval se za jeho splnění jako lev?
Chtěli byste mít takovou schopnost, že dokážete přesvědčit své pracovníky k tomu, aby se za Vás „porvali“? Kdo by nechtěl, ať zvedne ruku:)

No, vyžaduje to trochu tréninku a trochu studia, ale není to těžké. Tato schopnost rozhodně neuškodí žádnému podnikateli:). Tak volejte a pište, jsem na příjmu. Dávat lidem schopnosti je má práce.

CHCETE, ABY PRO VÁS LIDÉ OPRAVDU PRACOVALI?

CHCETE MÍT SPLNĚNO VÍCE, NEŽ OČEKÁVÁTE?

STAŇTE SE ÚSPĚŠNÝMI VŮDCI!


VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držím Vám palce!


Josef Orálek