Máte ten správný tým?

Zabere to jen 5 min času

11. Cíle

DOSÁHNETE SE SVÝMI LIDMI VYTYČENÝCH CÍLŮ?

Kdo si tuto otázku někdy nepoložil? Zvládnou to? Pomohou mi? Není to na ně moc?

Ten, kdo má jasný cíl a jasný koncept, jak k tomuto cíli dojde, má před sebou dobrodružnou cestu. Co to je dobrodružná cesta? Dobrodružná cesta je taková cesta, na které se můžete potkat s něčím, s čím je těžko možno počítat. Je to velmi vzrušující a mnohdy nebezpečný zážitek. Toto není rutina.

Co vlastně tak nebezpečného Vás na cestě za cílem může potkat? Co je na tom tak vzrušujícího?

Když pojedete projednávat obchodní kontrakt do Prahy – tak první dobrodružství je cesta a může být i vzrušující! Někteří na D1, když čekají v nějaké zácpě, mohou sníst i vlastní volant:), takže to je dost vzrušující (tzn. to, co vás vyvede z rovnováhy). To, co je hlavně dobrodružné, je samotné vyjednávání. Nikdy nevíte, jak to dopadne, a potom přijde fáze dodávky zboží a další dobrodružství je na světě – přijdou peníze, nebo ne?

To je dost dobrodružné, nebezpečné a vzrušující. Cesta za každým cílem obsahuje tyto prvky, ale jak je eliminovat? Je to snadné. Pokud se budete obklopovat přáteli, tak ti Vám pomohou dosáhnout výsledku. Definice přítele je: „ten, co přeje dobro“. Znamená to, že přítel je ten, co Vás podporuje na cestě za Vaším cílem.

BEZ PODPORY OKOLÍ JE CESTA ZA CÍLEM VELMI TRNITÁ.

S počtem vypočítavých nepřátel, mnohdy se tvářící jako osoby, které jsou velmi nakloněné Vašim cílům, je přežití Vašich cílů ohroženo. Představte si generála, který táhne do bitvy a v jeho řadách se objeví voják, který vykřikuje, „to nejde dobýt, to nejde zvládnout, měli bychom se na to vykašlat“. Co udělá generál? Půjde se s takovým vojákem radit, co dál?

Pokud máte kolem sebe nepřátelsky naladěné osoby, jsou to osoby, které jdou proti Vašim cílům. To znamená, že nejen čelíte nebezpečí při dobývání trhu, ale musíte zároveň zvládat vlastní lidi. Kolik sil to stojí?

Je tu ještě jedna věc – nepřátelští lidé mohou být velmi maskovaní. Oni zvládnou své zlé záměry pěkně uschovat, dokonce Vám dokážou zlý záměr prodat jako tu nejlepší myšlenku!!!

Ten, kdo neumí zvládat nepřátelství svého okolí, ten, kdo před ním zavírá oči, ten si sám kope past, do které dříve či později spadne, a je odsouzen k prohře – nedosáhne toho, čeho chtěl.

Naučte se odhalit a zvládat nepřátelství svého okolí. Je to snadné a nestojí to moc úsilí. Vytrénuji Vás v tomto umění vládnout! Záleží mi na tom, abyste dosahovali Vašich cílů!

CHCETE UMĚT ŘÍDIT SVÉ LIDI?

CHCETE UMĚT DOSTAT NA SVOU STRANU SVÉ NEPŘÁTELE?

STAŇTE SE ÚSPĚŠNÝMI VŮDCI!


VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držím Vám palce!


Josef Orálek