Produkujete dostatečně?

Zabere to jen 5 min času

10. 21 kroků k nesmrtelné firmě

15. PRODUKUJTE BEZ KOMPROMISŮ

Tak a jsme u bodu, na který čeká mnoho z nás. Je to chvíle, kdy přichází na svět naše díla, ať už ve formě služby, nebo výrobku. Každý z nás podnikatelů si přejeme dodat to nejlepší, co umíme. I naši klienti chtějí být okouzleni našimi výtvory.

Takže, co Vám mám já říkat? Každý z Vás je odborníkem a já věřím tomu, že tomu tak je, a nedovoluji si jedinou připomínkou komukoliv v jeho řemesle radit. Proč? Jednoduše protože nerozumím Vaší práci. Ale přece bych se chtěl dotknout pomocí různých názorů a hodnocení toho, co vytváříte.

Znáte to, něco děláte a najednou přijde „někdo“, kdo všude byl a právě v té chvíli, kdy Vás potkal, je největším odborníkem na Vaši práci. Začne Vám různě radit – on nevezme lopatu a nezačne pomáhat, ale začne radit, co by se mělo a nemělo a co a jak má být. Může se stát, že Vás dostane do pochyb, a mohu Vám říci, že takový stav člověka, který něco uměl – začal pochybovat a dnes již neumí, jsem nejednou viděl.

Dokonce není až takovou zvláštností, kdy klient, manželka, podřízený, rozhoduje o tom, jak kvalitní bude Váš výrobek nebo Vaše služba. Věřím tomu, že moje manželka je dobrá hospodyně, můj klient je dobrý ve svém řemesle a můj podřízený v plnění zadaných úkolů, ale kvalita služby nebo výrobku je pouze na mě a na Vás!

Kdyby všichni chytří lidé okolo byli opravdu tak dobří jako Vy, tak by za sebou nechávali úžasné výtvory a měli své vlastní firmy. Takže Vy víte, zda Váš výrobek je OK, nebo ne.

PRODUKUJTE SLUŽBY A VÝROBKY BEZ KOMPROMISŮ!!!

Kompromis je ústupek z vlastních představ – pokud si představujete svůj výrobek hranatý, tak se nenechte obalamutit, že to nejde, že ty hrany nemohou být rovné. Vždyť na svět přichází Vaše dítě a ponese Vaše jméno, ne jméno toho pána „nejde to, raději bychom to měli udělat jinak“.

Víte, jak dopadají podnikatelé, kteří skočí na špek lenochům a chytrolínům? Ústupky z vlastních představ a následné reklamace mohou být tím nejmenším zlem, co Vás může potkat. Myslíte si, že pak přijde ten chytrák nebo lenoch a řekne „nechte ho být, to já mu špatně radil“.

Pokud si nejste jistí, neumíte prosadit to, co opravdu chcete, je to jen z jednoho důvodu. Ten důvod znám a jednoduchým tréninkem lze Vaše slabiny odstranit.

CHCETE PRODUKOVAT KVALITNÍ VÝROBKY A SLUŽBY?

CHCETE VÉST LIDI BEZ KOMPROMISŮ?

CHCETE ZAMEZIT ZBYTEČNÝM ZTRÁTÁM?

CHCETE SPLNIT PATNÁCTÝ KROK NA CESTĚ ZA NEPŘEMOŽITELNOU FIRMOU?

SPLŇTE HO!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek