Co vše potřebujete k tomu, abyste to zvládli?

Zabere to jen 5 min času

10. 21 kroků k nesmrtelné firmě

14. ZAJISTĚTE, ABY VŠE KLAPLO

Je tu druhá část přípravy, když v té první části jsme věci plánovali, objednávali jsme subdodávky a materiál. V této druhé části musíme vše zajistit tak, aby vše klaplo.

Vypadá to jednoduše, plán je dokonalý, vše na sebe navazuje, je to jako ve sci-fi filmu, když se rozběhne dokonalá technologie a vše funguje na setinu vteřiny. Já bych tak moc chtěl, aby to tak fungovalo, aby všichni udělali vše, jak slíbili, ale to by nebyla žádná hra, kdyby se občas něco nepokazilo:).

Taková jednoduchá věc – máme naplánovaný nějaký seminář, všichni sedí dle plánu, lektor je též na místě, do začátku zbývá minuta, teplota v místnosti je přesně tak, jak bylo řečeno, a nezbývá než začít. Lektor odstartuje seminář – všichni jsou plni očekávání (krom těch, kteří tam sedí nedobrovolně:)), lektor bere fix a chce nakreslit na tabuli první uvítací obrázek, jenže fix nepíše. A co teď, všichni koukají na lektora, na autoritu v dokonalosti, poněvadž právě on má ostatní učit „bezchybnosti“, ale nemá fixu:) a náhradní není. Ze zákulisí se pouze ozvalo „já jsem myslel...“. Jakou důvěru má lektor?

Vidíte, plány byly perfektní, ale nikdo se nepostaral, aby vše ještě před samotnou realizací bylo funkční, nikdo nebyl dost aktivní, aby vyzkoušel fix a aby zajistil náhradní.

Nestačí byt pouze dobrým plánovačem, ale je třeba někdy pohnout kostrou, aby vše klaplo, protože mnohdy prostě druhá šance neexistuje, jednoduše ji nedostaneme.

KDYŽ NEMÁTE VŠE PŘI RUCE TAK, JAK MÁ BÝT, MŮŽETE SNADNO PROHRÁT.

Představte si doktora, který operuje pacienta, a uprostřed operace zjistí, že má prázdnou bombu s kyslíkem. V takové chvíli se mohou stát komplikace osudnými.

Mnoho úsilí jste vynaložili k dosažení cíle, tak proč „špatně utažená matička na kole“ má zmařit snažení tolika lidí – to byl příměr. Lidé opomíjejí nejvíce nejzákladnější věci v práci i v životě a zajistit, aby vše klaplo, je čtrnáctý krok v cestě za nepřemožitelnou firmou.

Postupujeme dále, a pokud nechcete zbytečně prohrávat na zbytečnostech, zavolejte – vytrénuji Vás.


CHCETE, ABY VAŠE DODÁVKA SLUŽEB ČI VÝROBKŮ PROBÍHALA HLADCE?

CHCETE, ABY KAŽDÝ PŘI DODÁVCE ZAJISTIL TO, CO MÁ?

CHCETE PŘESTAT HASIT „NEOČEKÁVANÉ“ POŽÁRY?

CHCETE ZAMEZIT ZTRÁTÁM?

CHCETE SPLNIT ČTRNÁCTÝ KROK NA CESTĚ ZA NEPŘEMOŽITELNOU FIRMOU?

SPLŇTE HO!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek