Má Vaše firma dostatečné příjmy?

Zabere to jen 7 min času

10. 21 kroků k nesmrtelné firmě

10. DODÁVEJTE FIRMĚ DOSTATEČNÝ PŘÍSUN ENERGIE!

Pokud chcete cokoli vytvořit, vyrobit, udělat nebo opravit, spotřebujete u takové činnosti mnoho energie. Nemyslím tím nějakou zázračnou energii, která na nás padá z vesmíru, ani tím nemyslím neviditelné vlnění, které způsobuje, jakou formu máme. Myslím tím, že se musíme pořádně najíst a vyspat. Jsou další potřeby, které neodmyslitelně patří k jakékoli aktivitě, kterou děláme, ale do takových podrobností zatím zacházet nebudu.

Nejsem odborník na spalování, ani nevím, kolik energie načerpáme dobrým spánkem, nebo vydatnou stravou. Jediné, co vím, že dokážu mnohem více, když jsem najezený a vyspaný. Toto jistě víte a proč to vlastně zmiňuji? Protože takové načerpání energie něco stojí. Bohužel v dnešní době pořízení pohodlného domova, kde máme místo k odpočinku, stojí peníze. Jídlo stojí peníze. Abychom tedy mohli dobře odvádět svou práci, potřebujeme peníze.

Toto je jasné jako východ slunce. Ale proč tedy mnoho obchodníků není schopno získat peníze na realizaci obchodu, který uzavřeli? Vždyť firma musí platit nájem, úvěry, plyn, elektřinu, lidem výplaty. Musí nakoupit železo, ze kterého pak vyrobí součástku pro svého klienta. Kdy a kde na to všechno má vzít? A co je vrchol – klient součástku používá 60 dní a ještě výrobci nezaplatil. Spočítali jste si, kolikrát člověk zemře za 60 dní, pokud nepřijímá žádnou stravu, vodu a nespí? Přesnou odpověď Vám nedám, ale je to rozhodně několikrát. Raději to nezkoušejte:), spíš si řekněte o peníze!

Tento krok je tak známý a jednoduchý, že už na něj lidé zapomněli a pěkně si to komplikují. 
Prostě si vezměte DOSTATEK PENĚZ na to, abyste mohli dodat kvalitní službu nebo výrobek.

Mnoho lidí místo toho, aby toto udělalo, tak vymýšlí různé kličky, jak tento krok obejít. Dlouhá splatnost svým dodavatelům, úvěry v bankách, vlastní dotování atd. Znáte to? A pak na druhé straně máme rozmazlené klienty, kteří říkají „jste málo silní, nemůžete zaplatit náš výrobek, nemůžete zadotovat náš provoz – nemůžete nám dělat banku, my Vás nechceme“. No a nakonec tu máme spory, soudy, právníky, protože rozmazlený zákazník ani za „deset let“ nepochopil, že musí zaplatit, a my máme plno starostí a stojí nás to mnoho další energie.

NEMOHU SI KOUPIT, NAČ NEMÁM!!!

Představte si, že přijdete v Tescu s plným košem k pokladně, pokladní vám vyjede účet na 3 500 korun a Vy jí s ledovým klidem oznámíte: „Vy nejste dost silní na to, abyste mi mohli zaplatit můj život, já jdu jinam, pokud mi nedáte 450denní splatnost! :)“. Víte, co se může s dotyčným stát za 450 dní? Cokoli.

Splňte další krok k nepřemožitelnosti Vašeho podnikání. Pokud nevíte jak, mám velmi účinný nástroj, jak získat peníze od klienta. 

CHCETE UMĚT DOSTAT Z KLIENTA PENÍZE?

CHCETE OBCHODOVAT BEZ STRACHU ZE ZTRÁTY KLIENTA?

STAŇTE SE TÍM, KDO DÁVÁ DO OBCHODU PRAVIDLA!

CHCETE SPLNIT DESÁTÝ KROK NA CESTĚ ZA NEPŘEMOŽITELNOU FIRMOU?

SPLŇTE HO!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek