Jak sakra uzavřít tu zakázku?

Zabere to jen 5 min času

10. 21 kroků k nesmrtelné firmě

9. POLOŽILI JSTE DOBRÉ ZÁKLADY? OBCHODUJTE!

S oblibou opakuji slova velmi úspěšného amerického obchodníka – „na světě existují 2 % obchodníků, kteří vydělávají stejné peníze jako zbylých 98 %“. Nezbývá než souhlasit, když vidím různé neúspěšné snahy o uzavření obchodu. Některé židle obchodníků jsou již prosezeny neustálým čekáním, než zazvoní telefon.

Ano, jsem ke kvalitě obchodníků velmi, velmi kritický, a také proto jeden z mých nejúčinnějších tréninků se právě schopnosti obchodovat věnuje velmi intenzivně. Víte, já myslím, že lidé jsou schopní podat mimořádný výkon – bohužel většina pouze, když jim jde „o život“.

Mezi nejdůležitější schopnosti obchodníka patří schopnost uzavřít. Uzavírat vždy a pořád a vlastně všude a nepřestávat, nebát se – prostě uzavírat, pokud je to jen trochu možné.

Dokážete si představit myslivce, který míří na kachnu, a prováhá tu správnou příležitost, nebo útočník může střílet, ale on ještě nahrává – neříkám, že to někdy nevyjde, ale většinou těmto „střelcům“ zbývá pouze výmluva: „myslel jsem, že bude lepší příležitost“, ale bohužel většinou už nepřijde. Jak se v Česku říká „kdo zaváhá, než…“, trochu vulgární, tak si domyslete sami.

Jak tedy dosáhnout uzavření obchodu? Jak najít tu vhodnou chvíli? Nemusíme ji hledat, dobrý obchodník ji pozná. Aby taková chvíle nastala, musí být dodrženy předchozí kroky – tyto kroky vytvoří základ. Bez předchozích dvou kroků je uzavření obchodu sázkou do loterie.

POSTAVTE UZAVŘENÍ OBCHODU NA PEVNÝCH ZÁKLADECH!

Představte si stavitele lokomotiv. Tento stavitel se nevěnuje podvozku, ale motor vyvine velmi silný. Jak dopadne zkušební jízda? On se nevěnoval základu – tomu, na čem ta mašina stojí, rozumíte? Škody na materiálu jsou tím nejmenším, co se může stát…

Síla obchodníka není v tom, jak převálcuje zákazníka, a ani v tom, že nechá zákazníka prosit o objednávku. Jeho síla je v tom, jak silný vztah dokáže vytvořit. Pokud Vaši obchodníci toto neumí, jediné, co je třeba s nimi uzavřít, je dohoda o rozvázání pracovního poměru:)

Vy, co se chcete posunout v obchodování – volejte, těch pár principů se dokáže natrénovat každý!!!

CHCETE ZVÝŠIT ÚSPĚŠNOST V UZAVÍRÁNÍ OBCHODŮ O 50 %?

CHCETE SE DOSTAT DO STAVU, KDY SI BUDETE MOCI ZÁKAZNÍKY VYBÍRAT?

CHCETE ÚSPĚŠNĚ VÉST SVÉ OBCHODNÍKY?

CHCETE SPLNIT DEVÁTÝ KROK NA CESTĚ ZA NEPŘEMOŽITELNOU FIRMOU?

SPLŇTE HO!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek