Vědí Vaši lidé s kým a o čem komunikovat?

Zabere to jen 6 min času

10. 21 kroků k nesmrtelné firmě

5. ZAVEĎ EFEKTIVNÍ A PROSPĚŠNOU KOMUNIKACI

A už je tu zase ta stále omílaná komunikace. Pánové a dámy, já si nemohu pomoci, ale komunikace je to, co vytváří život, a proto se k ní budu vracet stále a stále – vždyť pokud chcete mít nezničitelnou firmu, tak především musí být hodně živá.

Představte si firmu, která dobývá svět, expanduje a nedokáže komunikovat mezi sebou, s klienty – prostě s okolím. Právě naopak, podívejte se, Ti nejúspěšnější jsou nejlépe komunikující.

Čím větší je organizace, tím více má propracovaný komunikační systém, tam prostě vědí, kdo s kým a o čem má komunikovat. Tyto systémy musí být velmi přesné, poněvadž čím více zaměstnanců firma má, tím náchylnější je na chyby.

Když přijdete do firmy, jako je třeba Škoda Auto – je tam tolik lidí, a přesto všichni vědí, jakým směrem se ubrat.

Představte si firmu, kde je 50 zaměstnanců, každý dělá všechno, každý všechno ví, každý mluví s každým a o všem – to je cirkus. Teď jsem se dotkl cirkusu, kdyby to tam tak bylo, tak nás diváky sežere první větší tygr:). Tak tady máme firmu typu, jak říkají někteří majitelé „nás je málo, my musíme být zastupitelní, my všichni musíme vědět všechno“. Nic proti, ale takové firmy dobyly svět. Já v takových firmách vidím unavené majitele, nezodpovědné pracovníky bez jasných výsledků. Dobře – jak kdo chce…

NEPŘESNÁ KOMUNIKACE PŘINÁŠÍ ZMATEK A ŠKODY!

Firma s nejasnou komunikací nemůže přežít a hlavně je nemožné ji řídit. Představte si, že v autobuse by mohl kdykoli a kdokoli mluvit řidiči do čehokoli. Vidíte to nebezpečí?

Co je to přesná komunikace? Jaké má zákony v podnikání? Je možné ji usměrnit natolik, že když uděláte pořádek v této malé části Vaší firmy, přinese to expanzi? Na toto Vám jednoznačně odpovím ANO. Jenže má odpověď může znít subjektivně a může vyvolávat obchodní snažení. I přes toto tvrdím, že komunikace je jediným nástrojem, který spojuje lidi, a pokud tento základní nástroj ve firmě nefunguje, nezmůže s tím nic ani renomovaný auditor!

Zaveďte ve své firmě správnou, přesnou a hlavně efektivní komunikaci. A Vy, kdo si s tím nebudete vědět rady – volejte!! Existují základní zákony pro zavádění komunikace ve společnosti, pokud je neznáte, pokus–omyl může stát mnoho financí.

CHCETE MÍT VÝKONNÝ A EFEKTIVNÍ PERSONÁL?

CHCETE MÍT PŘEHLED O DĚNÍ VE FIRMĚ A JEŠTĚ DOST ČASU PRO SEBE A NEJBLIŽŠÍ?

CHCETE SPLNIT PÁTÝ KROK NA CESTĚ ZA NEPŘEMOŽITELNOU FIRMOU?

SPLŇTE HO!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek