Je možné mít nesmrtelnou firmu?

Zabere to jen 5 min času

10. 21 kroků k nesmrtelné firmě

JE MOŽNÉ MÍT NESMRTELNOU FIRMU?

Mohli bychom říci, že všechno musí skončit. Kdo vlastně rozhoduje o tom, jak dlouhou životnost má mít firma? Je to trh? Je to konkurence? Je to krize, nebo zaměstnanci? Všechny vlivy jsou nezanedbatelné.

Jednou mi jeden člověk řekl, už je to několik let, „já rozhoduji o tom, jak dlouho bude moje firma existovat“, tenkrát jsem na něj koukal jako na šílence a říkal si „on blouzní“, ale sám mi to dokázal, on držel svou firmu pouze tak dlouho, než sám řekl „konec“. Dnes vím, že měl pravdu, on o tom opravdu rozhodoval – nakolik bylo jeho rozhodnutí rozumné, to nebudu hodnotit. Někdy je lepší skončit v tu pravou chvíli.

Jenže o tom jak a kdy skončit, nechci psát. Kdo by nechtěl vybudovat firmu, která je prosperující, má dobrou pověst, má dobré produkty a dlouhou budoucnost? Kdo by nechtěl ve chvíli, kdy už toho bylo dost, firmu předat a dostat za ni balík a ještě k tomu koukat, jak se jí pod novým vedením daří? Kdo by nechtěl na sklonku života vědět, že jeho život a práce nebyla zbytečná, že po něm něco zůstalo? Jestli byste toto nechtěli, tak nenamáhejte oči čtením dalších příspěvků:).

Mnoho podnikatelů hledá „zázračný lektvar na úspěch“, hledá něco, nějaké zaklínadlo, které je posune do síně slávy. Já nemám zaklínadlo, ale mám něco, co by mohlo pomoci k nesmrtelnosti Vašich firem.

Možná to zní tajemně a možná to v této chvíli tajemné je, ale musí existovat něco, co funguje. Máme mnoho důkazů. Třeba Tomáš Baťa – jak stará je jeho myšlenka? Jak dlouho tady Baťa není? Jeho firma však žije dál!!! Takových případů je více… Henry Ford, Steve Jobs, Ferdinand Porsche atd. Neříkám, že tady jejich firmy budou věčně, ale rozhodně přežily jejich zakladatele a daří se jim. Kdo by nechtěl takovou firmu?

KAŽDÁ MYŠLENKA, POKUD JE ROZVÍJENA, MŮŽE BÝT NESMRTELNÁ.

Ty Vaše myšlenky mají velkou hodnotu. Jak zajistit, aby neskončily na smetišti, kterému říkáme minulost? Někomu to může být nereálné, ale těch pár kroků, které je třeba udělat k prosperitě, úspěchu a s nadsázkou k „nesmrtelnosti Vašich firem“, může udělat každý. Dnešní doba je rychlá a 21 kroků ke „zlatu“, se v dnešní době může zdát být sprintem, ale proč si trochu nezaběhat:)

Je pouze 21 JEDNODUCHÝCH kroků, které je třeba udělat a firma již nebude v rukách – těch, co píší horoskopy. O těchto krocích uvedu základní informace v následujících příspěvcích. Jak proměnit tyto kroky ve fungující části Vaší firmy? V tom Vás vytrénuji. Ale o osudu Vaší firmy rozhodujete Vy.

CHCETE ZNÁT TĚCHTO 21 KROKŮ?

MÁTE JE MÍT – PROTOŽE PRÁVĚ VY JSTE PŘIPRAVENI JE POUŽÍT!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek