Kdy koučink končí?

Zabere to jen min času

9. Koučink

11. KDY KOUČINK KONČÍ?

Hned jak získáte potřebnou schopnost! Rychlá přesná odpověď, která se zdá být pravdivá. Tak bych mohl uzavřít tento seriál o koučinku. Jenže já si do této problematiky trochu rýpnu.

Dám Vám otázku. Jsou schopnosti člověka omezené? Nejsou! Vy máte neomezené schopnosti. A kdo jediný Vaše schopnosti omezuje? Jste to Vy sami. To je sice odvážné tvrzení, ale já Vám uvedu jednoduchý příklad.

Představte si sportovce, třeba vrhače oštěpů, ale mohu vzít jakýkoli jiný obor, oblast, nebo disciplínu. Vrhači oštěpů mají pole ve velikosti fotbalového hřiště, do kterého oštěpař oštěp vrhá. Toto pole má určitou maximální vzdálenost. Kdysi oštěpaři házeli do tohoto pole své náčiní, v roce 1984, přehodil Uve Hoon celé fotbalové hřiště. Hod oštěpem se v té chvíli stal nebezpečným, poněvadž by někdo mohl trefit nějakého diváka. A poněvadž by přestavění všech stadionů bylo příliš nákladné, muselo se něco udělat – oni posunuli těžiště oštěpu o 4 cm dopředu. Proč? Protože lidské schopnosti nemají limity.

Takových příkladů zlepšení lidských schopností je mnoho. Tak mi řekněte, kdy tedy má koučink skončit? Na kom to záleží? Na Vás, když už nebudete chtít být lepší. Jen Vy rozhodujete o tom, kam se chcete dostat. Samozřejmě, že tady může hrát roli věk a zdraví, ale já vím, že nikdo z Vás nemá 105 let a netrpí roztroušenou sklerózou:).

KONEC KOUČINKU KONČÍ S PŘÁNÍM SVĚŘENCE BÝT LEPŠÍ…

Je tady ještě jeden faktor, a to schopnost kouče koučovat, pokud nemá schopnost stále zlepšovat svůj koučink, těžko Vás posune dál.

Závěrem celého seriálu Vám chci popřát, abyste sami na vlastní kůži zažili ten pocit, že Vaše schopnosti jsou neomezené, a teprve pak mi zřejmě uvěříte!! Nenechte se odradit vlastní leností, „chytrostí“ svého okolí a falešnou představou, že „tak to stačí“ – prostě zlepšujte se a rozvíjejte až tam – kde byste opravdu chtěli být.

CHCETE PORAZIT VŠECHNY MÝTY A PŘEDSUDKY?

CHCETE PŘEKONAT SÁM SEBE?

CHCETE ZNÁT DVA DŮVODY, PROČ LIDÉ ZAKRŇUJÍ?

VOLEJTE, PTEJTE SE – VŽDYŤ JSOU TO VAŠE SCHOPNOSTI – VÁŠ ŽIVOT A ÚSPĚCH!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek