Proč se lidé nezlepšují?

Zabere to jen 5 min času

9. Koučink

5. PROČ SE LIDÉ NEZLEPŠUJÍ?

Trochu se možná opakuji, ale musím říct, že jsem viděl mnoho podnikatelů, kteří se chtěli zlepšit, ale neudělali to. Jak jsem řekl, těch důvodů je mnoho a já Vám chci říct, že ten, o kterém chci mluvit, je tak důležitý a rozšířený v celé společnosti, že považuji za nutné na něj poukázat.

Majitel firmy jde na seminář, školení, workshop, … Touží po změně svého podnikání, chce prosperitu, chce mít loajální lidi, dělat dobré obchody a takové věci, však víte. Zaplatí nemalé peníze za to, aby byl lepší, a je naladěn a chce změnu. Proč se nezmění? Na tuto otázku jsem musel najít odpověď, abych mohl opravdu pomoci podnikatelům se zlepšit. Odpověď jsem našel hned v blízkosti podnikatele – je to neuvěřitelné, ale odpověď je v nejbližší blízkosti každého z nás.

Co tedy je ten zakopaný pes? Je to jednoduché, je to nejbližší podnikatelovo okolí. A když říkám nejbližší, tak nejbližší.

Představte si, že jsem trénoval podnikatele, který měl potíže s obchodováním, z tréninku šel nadšený, byl rozhodnutý změnit svět a byl by ho změnil, kdyby mu jeho obchodník, s kterým se již několik let snaží dobýt svět, neřekl „to nemůže fungovat“, a ten podnikatel tomu uvěřil. Mimochodem to byl jeho syn. On uvěřil svému nejbližšímu okolí. Tomu okolí, s kterým dosáhl současného stavu!

Je to neuvěřitelné, taková zodpovědnost, ale když si vzpomenu na své začátky, tak tento postoj naprosto chápu. Setkali jste se někdy se situací, kdy manželky podnikatelů dělali rozhodnutí za své druhy?

BEZ VYBUDOVANÉ DŮVĚRY NEDOSÁHNE KOUČ NIČEHO, POUZE KRITIKY A SELHÁNÍ!!!

Důvěra je ten malý kousíček, který rozhoduje o tom, zda kouč uspěje. Majitelé, podnikatelé, šéfové, ředitelé, vy jste také kouči, a pokud nedokážete najít cestu ke svým podřízeným, pokud si neumíte vybudovat důvěru, těžko s nimi něco zmůžete.

Pokud Vám lidé neuvěří, můžete si „vymluvit plíce“ a zlepšení je v nedohlednu. Takže máme tady jeden ze základů koučinku. Proto, abych vybudoval důvěru, musel jsem zjistit, proč lidé nevěří. A já to zjistil, a proto taky vím, jak Vás vytrénovat v koučinku svých podřízených.


CHCETE UMĚT ZÍSKAT DŮVĚRU SVÉHO OKOLÍ?

CHCETE, ABY VÁS LIDÉ POSLOUCHALI?

CHCETE UMĚT PORADIT LIDEM OKOLO SEBE TAK, ABY JIM TO POMOHLO?

STAŇTE SE ÚSPĚŠNÝM EXPANDUJÍCÍM PODNIKATELEM.

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek